Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλαν φοιτητές του Π.Θ.
Μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλαν φοιτητές του Π.Θ.

Μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλαν φοιτητές του Π.Θ.

Φοιτητές κι φοιτήτριες του Πιδαγωγικού Τμήματος Προς Εκπαίδευσης σήμερα με ένα αντιρατσιστικό δρώμενο στην πλατεία Αγίου Νικολάου, έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Στην πλατεία δράσεις για το ρατσισμό και για την ποίηση ¨κούμπωσαν”, υπό την επίβλεψη των καθηγητών Κώστα Μάγου, Μαρίας Τσουβαλά, Τασούλας Τσιλιμένη και Μάγδας Βίτσου, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με μία τοποθέτηση μέλους της Επιτροπής των Πολιτών κατά της καύσης των απορριμμάτων που μοίρασαν υλικό στους παρευρισκόμενους.

Στις σημερινές δράσεις στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, συμμετείχαν και διδάσκοντες του Πανεπιστημίου ς, του προγράμματος Erasmus, νέοι από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της κοινωνικής οργάνωσης «Άρσις», νέοι και νέες από το του «ΠΙΛΟΤΟΣ» του Βόλου όπως και η ομάδα κρουστών «Caracatu».

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου ς Κώστας Μάγος είπε ότι τo δρώμενο ήταν αφιερωμένο στον Σύρο ποιητή Μοχάμεντ Μπασίρ αλ Ανί που δολοφονήθηκε μαζί με τον γιό του το 2016 από τον ISIS. Δήλωσε ικανοποιημένος για την μεγάλη απήχηση της εκδήλωσης στους πολίτες, σημειώνοντας: «Κάθε χρόνο παίρνουμε ενθαρρυντικά μηνύματα γι' αυτή τη δράση από συμπολίτες μας που δηλώνουν ότι θέλουν να πάρουν μέρος. Γι' αυτό κάθε χρόνο αυξάνονται οι συμμετέχοντες. Είναι σημαντικό που οι φοιτητές μας λαμβάνουν το σημερινό μήνυμα και αργότερα ως εκπαιδευτικοί στα σχολεία θα μεταφέρουν το μήνυμα κατά του ρατσισμού στα παιδιά. Το δρώμενο δεν μας ενδιαφέρει ως αλλά ως διαδικασία ευαισθητοποίησης».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση