Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ Παν. Θεσσαλίας και κινεζικού εκπαιδευτικού ιδρύματος
Μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ Παν. Θεσσαλίας και κινεζικού εκπαιδευτικού ιδρύματος

Μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ Παν. Θεσσαλίας και κινεζικού εκπαιδευτικού ιδρύματος

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, η αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Changshu Institute of Technology, της Κίνας, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τους εκπρόσωπους του Πανεπιστημίου Changshu υποδέχτηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο Πρύτανης, Ζήσης Μαμούρης, και η αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Ιωάννα Λαλιώτου.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Changshu Institute of Technology, με επικεφαλής τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Changshu, Καθ. Zhu Shizhong, αποτελούνταν από τον καθηγητή Jiang Xuefan, διευθυντή Γραφείου Διεθνούς Συνεργασίας και Ανταλλαγής, τον Hong Qingfu, κοσμήτορα της Σχολής Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών, τον Xu Huigang κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και τον Xu Benlian, κοσμήτορα της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών.

Μετά από ένα θερμό καλωσόρισμα ο πρύτανης, Ζήσης Μαμούρης αναφέρθηκε στην κύρια αποστολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δηλαδή την προώθηση της επιστημονικής γνώσης μέσω της έρευνας.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι γνωστό για τη συμβολή του στην επιστημονική, πολιτιστική και οικονομική τόσο της τοπικής κοινότητας όσο και της ευρύτερης κοινωνίας. Επιπλέον διακρίνεται για τις εξαιρετικές ερευνητικές του επιδόσεις και τα εξαιρετικά επιστημονικά του επιτεύγματα, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Ο καθηγητής Zhu Shizhong πραγματοποίησε σύντομη παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου Changshu και ανέπτυξε τη δυνατότητα ανταλλαγής προσωπικού και φοιτητών μεταξύ των δύο ιδρυμάτων, καθώς και τα πιθανούς επιστημονικούς τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της Γεωπονίας, της Βιολογίας, της Τεχνολογίας και της Ιατρικής.

Οι δύο ακαδημαϊκοί ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται για την ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας και να ανανεώσαν τη συνάντησή τους για το φθινόπωρο του 2019 στο Πανεπιστήμιο Changshu, στην Κίνα, όπου καθηγητές των δύο ιδρυμάτων θα συμμετάσχουν σε κοινή εργασίας για την περαιτέρω διερεύνηση κοινών ερευνητικών τομέων συνεργασία.

Στο τέλος της συζήτησης οι πρυτάνεις των δύο Πανεπιστημίων επισφράγισαν τη τους με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης ευχήθηκε στην αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Changshu μια παραγωγική βάσει του συμφωνηθέντος Μνημονίου Συνεργασίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση