Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Mε Ισχυρισμό Υγείας το Πρώτο Πανεπιστημιακό Ελαιόλαδο «ΤHE RECTOR»
Mε Ισχυρισμό Υγείας το Πρώτο Πανεπιστημιακό Ελαιόλαδο «ΤHE RECTOR»

Mε Ισχυρισμό Υγείας το Πρώτο Πανεπιστημιακό Ελαιόλαδο «ΤHE RECTOR»

Στη διατροφική ελίτ των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων κορυφαίας ποιότητας παγκοσμίως κατατάσσεται το πρώτο πανεπιστημιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με τη σφραγίδα και το κύρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μπορεί να είναι… Πρύτανης, εδώ και λίγο καιρό όμως έχει αφήσει τα πανεπιστημιακά έδρανα και εφορμά δυναμικά στην ελληνική αγορά, αλλά και σε αυτές του εξωτερικού. Ο λόγος για το πρώτο πανεπιστημιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με Ισχυρισμό Υγείας, που φέρει το όνομα «The Rector» (Ο Πρύτανης) και μαζί τη σφραγίδα, την τεχνογνωσία και το κύρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στοιχεία που εγγυώνται την ποιότητά του.

To premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «The Rector» παράγεται στους υπεραιωνόβιους ελαιώνες του Αγροτος Υ, που βρίσκονται στο Νότιο Πήλιο κοντά στο κεφαλοχώρι της Αργαλαστής. Το εν λόγω αγρόκτημα ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που το διαχειρίζεται αποκλειστικά, εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας που σέβονται την ισορροπία του περιβάλλοντος και διασφαλίζουν την αειφορία.

Το ιδιαίτερο αυτό ελαιόλαδο φέρει περήφανα Ισχυρισμό Υγείας λόγω της μεγάλης συγκέντρωσής του σε ωφέλιμες για τον οργανισμό πολυφαινόλες, γεγονός που το κατατάσσει στην διατροφική ελίτ των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων κορυφαίας ποιότητας παγκοσμίως. Είναι μονοποικιλιακό, πολύ χαμηλής οξύτητας, από διαλεγμένες ελιές της γηγενούς ποικιλίας «Πηλίου Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης», που αλέθονται προσεκτικά και ψυχρά λίγες ώρες μετά το διάλεγμά τους με το χέρι.

Στόχος η εξωστρέφεια

Στόχος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από την πρώτη στιγμή ήταν να παράξει το πρώτο πανεπιστημιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας στον πρότυπο υπεραιωνόβιο ελαιώνα του και να διαχύσει την τεχνογνωσία αυτή στους καλλιεργητές του Πηλίου, δίνοντάς τους ευκαιρίες εξωστρέφειας και ανάπτυξης και συμβάλλοντας δραστικά στην ποιοτική αναβάθμιση όλο και περισσότερου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου από αυτό που παράγεται στην περιοχή.

Το «The Rector» δεν πήρε τυχαία αυτό το όνομα, αφού οι δημιουργοί του ήθελαν να υπογραμμίσουν τη στενή σχέση του με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και να αναδείξουν την προοπτική του να καταλάβει ηγετική θέση στη διεθνή αγορά.

Η παραγωγή του από έναν καταξιωμένο φορέα ς και εκπαίδευσης όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ένα βασικό στοιχείο ς, καθώς διασφαλίζεται η εφαρμογή τεχνικών αιχμής και πρωτόκολλων αειφορίας, που αντανακλώνται άμεσα στην κορυφαία διατροφική ποιότητα και στην της υγείας που το «The Rector» προσφέρει.

Ένα αφήγημα από την καρδιά της Φύσης

Η ιδιαίτερη ποικιλία ελιάς της περιοχής, γνωστή σε όλο τον κόσμο, κυρίως παράγεται για να φαγωθεί. Οι ξεχωριστές συνθήκες που επικρατούν εκεί και την κάνουν μοναδική οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να προστατεύσει την περιοχή που καρπίζει, ανακηρύσσοντας την Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Τέτοιες ελιές, σε μια τέτοια γωνιά του Νότιου Πήλιου, κοντά στο κεφαλοχώρι της Αργαλαστής, εκεί όπου η θαλάσσια αύρα του Παγασητικού «παίζει» με την βουνίσια «ανάσα» του Πηλίου, απαρτίζουν τον ελαιώνα της πρώην μονής Αγ. Νικολάου, όπου βρίσκεται και το Αγρόκτημα Υ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όταν η αναστύλωση του εγκαταλελειμμένου μοναστηριού ολοκληρώθηκε από το Πανεπιστήμιο και το Κέντρο πολιτισμού που δημιουργήθηκε έλαμψε, ο «αγριεμένος» ελαιώνας που περιτριγυρίζει τα χτίσματα εδώ και αιώνες ζητούσε με τη σειρά του τη φροντίδα των ανθρώπων.

Με μεγάλη προσοχή στη διατήρηση της ισορροπίας του μικρόκοσμου κάθε λιόδεντρου, άρχισε μια επίπονη διαδικασία ανάπλασης που συνδυάζει με τις καλλιεργητικές παρα γενεών με ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η επιστήμη και η . Το προσεκτικό κλάδεμα, η αντιμετώπιση κάθε ζιζάνιου με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας χωρίς καθόλου χημικά, και των κανόνων της ίδιας της Φύσης πήρε χρόνια. Και οι προσπάθειες αυτές απέδωσαν καρπούς, όπως και τα του ελαιώνα που ανταποκρίθηκαν χαρίζοντας το καλύτερο που είχαν φυλαγμένο.

 

Πηγή: makthes.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση