Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Κιτ μάθησης για παιδιά από την ομάδα TALOS του Π.Θ.
Κιτ  μάθησης για παιδιά από την ομάδα TALOS  του Π.Θ.

Κιτ μάθησης για παιδιά από την ομάδα TALOS του Π.Θ.

 

Κιτ μάθησης για παιδιά  δημιούργησε η  ομάδα TALOS ed-UTH-robotix Εκπαιδευτική Ρομποτική, Δημιουργική έκφραση με παιδιά και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συνεργάζεται με την βρετανική Civic για την παραγωγή μαθησιακού υλικού στη βάση ενός Raspberry pi, Linux based συστήματος που θα επιτρέπει την αλληλεπίδραση με παιχνίδια τύπου Minecraft ή με περιβάλλοντα προγραμματισμού με Scratch μέσω breadboards, αντιστάσεων, κυκλωμάτων, σωστής συνδεσμολογίας κ.α.

Το κιτ δεν έχει βγει ακόμα σε παραγωγή όμως ήδη η ομάδα έχει στα χέρια της το πρώτο από τα πρωτότυπα στο πλαίσιο πειραματισμού.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο Γιώργος Πρώϊας από την ομάδα TALOS «πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κιτ σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τις συγκεκριμένες τεχνολογίες. Το βασικό είναι τα παιδιά να αποκτήσουν τέτοιου είδους δεξιότητες. Το πρόγραμμα στήνεται με το ελεύθερο λογισμικό linux και μπορεί κάποιος να στήσει τα δικά του μαθήματα και να προγραμματίσει. Υπάρχουν τέτοια και σε άλλα πανεπιστήμια που κάνουν τέτοιες κατασκευές και παιχνίδια μέσα από τέτοιες πλατφόρμες».

Ο κ. Πρώϊας επισήμανε ότι στόχος είναι να υπάρξει μία μεγάλη συνεργασία με σχολεία καθώς όλα τα προαναφερόμενα εργαλεία είναι οικονομικά και μπορεί να στηθεί ένα τέτοιο κιτ εύκολα.

 

Φτιάξε τη δική σου λαμπάδα

 

H ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καλεί παιδιά όλων των ηλικιών σε ένα πρωτότυπο εργαστήρι διακόσμησης πασχαλινών λαμπάδων με ανακυκλώσιμα υλικά/εξαρτήματα υπολογιστών και άλλων παροπλισμένων συσκευών.

Η δράση θα γίνει αύριο Τρίτη από τις πέντε το απόγευμα και για τρεις ώρες στο κτίριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου.

Τα υλικά και το εργαστήρι προσφέρονται εξ’ ολοκλήρου δωρεάν με τη μόνη προϋπόθεση ότι το κάθε παιδί θα πρέπει να συνεισφέρει με οποιαδήποτε ποσότητα τροφίμων, τα οποία αφού συγκεντρωθούν θα προσφερθούν στην Κιβωτό του Κόσμου και στην Κουζίνα Αλληλεγγύης αναλόγως των αναγκών τους. Επομένως το κάθε παιδί θα εξασφαλίσει τη δική του πρωτότυπη λαμπάδα, διακοσμημένη αποκλειστικά από το ίδιο (η χαρά του δημιουργείν) και παράλληλα θα έχει συνεισφέρει στο έργο οργανώσεων που φροντίζουν για τους γύρω μας (η χαρά του προσφέρειν). Όλοι μαζί μπορούμε! Θέσεις περιορισμένες λόγω περιορισμού χώρου και υλικών επομένως σπεύσατε!

 

Ο αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής μιλά σε μαθητές Δημοτικού

Επιπλέον ο κ. Πρώιας ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη» προγραμματίζει εκδήλωση για τις 10 Μαΐου με τον γνωστό αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή.

Ο κ. Κριμιζής θα μιλήσει στο αμφιθέατρο Κορδάτος κυρίως σε παιδιά έκτης δημοτικού και πάνω για διάφορα θέματα της ειδικότητάς του.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

  • Συνελήφθη μητέρα στη Ν. Ιωνία γιατί δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο - https://t.co/OPPRrfLwTH -

"Αλιεύοντας" την είδηση