Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Κατάληψη σε σχολές του Π.Θ.
Κατάληψη σε σχολές του Π.Θ.

Κατάληψη σε σχολές του Π.Θ.

Σε βρίσκονται από χτες φοιτητές έξι τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, αντιδρώντας στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και στην πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για τους «αιώνιους» φοιτητές, όπως είναι το ν+2, δηλαδή να διαγράφεται όποιος φοιτητής ξεπεράσει τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών συν δύο χρόνια.

Χτες δεν έγιναν μαθήματα στα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής που στεγάζονται στο συγκρότημα στο Πεδίον Άρεως, όπως τα τμήματα Χωροταξίας,  Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων.

Παράλληλα δεν έγιναν μαθήματα λόγω ς και στα δύο Τμήματα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας  θα φανεί αν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Πάντως οι φοιτητές ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό «παρών» και στη συνεδρίαση της Συγκλήτου που θα διεξαχθεί σήμερα το μεσημέρι στην .

Σε ανακοίνωσή τους φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «υπάρχει έλλειψη σε αίθουσες και εργαστήρια, αφού πλέον υπάρχουν 6 Τμήματα στο Πολυτεχνείο και 7 στον Θόλο. Αυτό έχει σαν να γίνονται μαθήματα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ σε διάφορα κτίρια του Πανεπιστημίου, από τον Θόλο μέχρι και τα Πολυτεχνεία, ενώ παράλληλα γίνονται και μαθήματα σε προκάτ όπως στους Μηχανολόγους Μηχανικούς, ενώ τα δύο νέα τμήματα στον Βόλο θα στεγάζονται σε παλιό φροντιστήριο.

Οι ψεις στη είναι πιο εμφανείς από ποτέ, καθώς υπάρχουν μόνο 40 δωα για 14.000 φοιτητές και μόνο για το 1ο έτος. Παράλληλα σίτιση δικαιούνται ελάχιστοι φοιτητές και οι υποδομές που ήδη υπάρχουν, δεν καλύπτουν ούτε αυτές τις ανάγκες, με συνέπεια να δημιουργείται μια τεράστια ουρά από φοιτητές που περιμένουν να φάνε στη λέσχη.

Η κατάσταση με τις αλυσίδες και τους κύκλους μαθημάτων έχει φτάσει στο απροχώρητο, δυσκολεύοντας όλο και περισσότερο τη δυνατότητα να τελειώσουμε με τις σπουδές μας στην ώρα μας. Ενώ την ίδια ώρα περιορίζουν τις των φοιτητών και εφαρμόζουν το ν+2 με αποτέλεσμα να εμποδίζουν τις σπουδές μας και να μας απειλούν για διακοπή των σπουδών μας».

Από την πλευρά του ο κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών  Νίκος Δαναλάτος τόνισε πως «αυτό που επεσήμανα στους φοιτητές, οι οποίοι έκαναν χθες κατάληψη στο κτίριο της Γεωπονικής, ήταν πως η κυβέρνηση έχει ακόμη νωπή και στο ζήτημα των «αιώνιων» φοιτητών ακόμη είναι στον σχεδιασμό. Προσωπικά δεν είμαι αντίθετος με το ν+2, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν ρυθμίσεις για διάφορες περιπτώσεις φοιτητών που ξεπερνούν αυτά τα χρόνια σπουδών, όπως αυτοί που εργάζονται, που ασθένησαν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα, που έτυχε να πέσουν σε καθηγητές που πολύ δύσκολα δίνουν το πέντε στις εξετάσεις για τους φοιτητές».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση