Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Κ. Παπανάτσιου: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει πτυχία ελληνικών πανεπιστημίων προς εξυπηρέτηση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων 
Κ. Παπανάτσιου: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει πτυχία ελληνικών πανεπιστημίων προς εξυπηρέτηση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων 

Κ. Παπανάτσιου: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει πτυχία ελληνικών πανεπιστημίων προς εξυπηρέτηση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων 

Σε ένα κακόγουστο αστείο που οδηγεί στην των πτυχίων που λαμβάνονται από τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια εξελίσσεται η πολύ διαφημιζόμενη από τη κυβέρνηση της ΝΔ «αριστεία».

Με κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής στο που ψηφίστηκε τη Πέμπτη 17/12/2020 στη Βουλή εξισώνει τους πτυχιούχους Ελληνικών Πανεπιστημίων που πέρασαν από τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και απόκτησαν τίτλους σπουδών μέσα από τετραετή και πενταετή ανώτατη εκπαίδευση, με τους αποφοίτους ιδιωτικών κολεγίων, αναγνωρίζοντάς τους τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και υποχρεώνοντας το ΤΕΕ το ΟΕΕ και άλλα επαγγελματικά επιμελητήρια να εγγράψουν ως μέλη τους απόφοιτους κολεγίων μέσα σε έναν μήνα μετά την αίτησή τους χωρίς να ελέγχουν τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Η ρύθμιση παραβιάζει το 16 του Συντάγματος για τη Δημόσια Εκπαίδευση και πρέπει άμεσα να αποσυρθεί ενώ παράλληλα δημιουργούνται θέματα δημοσίου συμφέροντος και ασφάλειας.

Με την ίδια λογική της εκχώρησης διευκολύνσεων και πριμοδότησης της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει τη δυνατότητα στους μεταλυκειακούς αποφοίτους ΙΕΚ να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο με κατατακτήριες εξετάσεις παρακάμπτοντας τις , ενώ παράλληλα δρομολογεί τη μείωση του αριθμού των εισακτέων, το κλείσιμο τμημάτων και σχολών των δημοσίων και την επαναφορά της βάσης εισαγωγής με σκοπό να μειώσει τον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια και να οδηγήσει τους νέους στα ιδιωτικά κολλέγια.

Για άλλη μια φορά, εν μέσω πανδημίας, γίνεται εμφανές ότι η κυβέρνηση των αρίστων της ΝΔ δουλεύει και επεξεργάζεται σχέδια που καμία σχέση δεν έχουν με την εξυπηρέτηση και το δημόσιο χαρακτήρα κοινωνικών αγαθών όπως είναι η Παιδεία και η Υγεία , αλλά με την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και πελατειακών σχέσεων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση