Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Η Ναζιστική ΄Εργασιακή ‘Πολιτική στην ΕΛΛΑΔΑ 1941-1944: Δουλική Εργασία και Φυλετικά Ζητήματα
Η Ναζιστική ΄Εργασιακή ‘Πολιτική στην ΕΛΛΑΔΑ 1941-1944: Δουλική Εργασία και Φυλετικά Ζητήματα

Η Ναζιστική ΄Εργασιακή ‘Πολιτική στην ΕΛΛΑΔΑ 1941-1944: Δουλική Εργασία και Φυλετικά Ζητήματα

Ο Σύλλογος Ιστορίας και Μνήμης Εθνικής Αντίστασης (ΣΙΜΕΑ) διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, επετειακή εκδήλωση για να τιμήσει την επίσημη μέρα της Εθνικής Αντίστασης της 25ης οεμβρίου. Η εκδήλωση εντάσσεται στις δραστηριότητες του ΣΙΜΕΑ για τη διατήρηση της μνήμης και την ανάδειξη της προσφοράς και των θυσιών των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Φέτος καλεσμένη του ΣΙΜΕΑ είναι η επίκουρη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μαρία .

Θέμα της ομιλίας θα είναι: «Η αζιστική ΄εργασιακή ‘πολιτική στην ΕΛΛΑΔΑ 1941-1944: Δουλική και φυλετικά ζητήματα»

Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο ΚΟΡΔΑΤΟΣ (παραλιακό συγκρότημα ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ) την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στις 7.00 μ.μ.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η αντιπρύτανις Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, αν.   Ιωάννα Λαλιώτου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Παν. Θεσσαλίας

Η Μαρία 

Η Μαρία Καβάλα είναι επίκουρη καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας (αποκλεισμοί και διακρίσεις) στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του και σύμβουλος-καθηγήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δημόσια Ιστορία του Ε.Α.Π. (Ελληνικού Ανοικτού Παν/μίου) Συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Προφορικής Ιστορίας και της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Στη διάρκεια της ερευνητικής της πορείας έχει λάβει υποτροφίες ΙΚΥ, Αριστεία , «Αλμπέρτο Ναρ», Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση, Yad Vashem, Rothschild και υποτροφία Fulbright στο UCSB (University of California, Santa Barbara).

Στην αρχή της εκδήλωσης θα τιμηθεί από τον ΣΙΜΕΑ ο Νικόλαος Σαμούρης, όμηρος στο στρατόπεδο ς στο Λάντσεντορφ της Αυστρίας.

Ο κ. Σαμούρης, γεννημένος το 1924, είναι ίσως ο τελευταίος επιζών όμηρος στην περιοχή και διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του ομώνυμου Συλλόγου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση