Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχουν λάβει ακόμα αποζημίωση μετά την καταστροφική πυρκαγιά
Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχουν λάβει ακόμα αποζημίωση μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχουν λάβει ακόμα αποζημίωση μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Απάντηση του υπ. Παιδείας

Δεκαπέντε ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο ς και έπειτα από καταγγελίες φοιτητών ότι δεν έχουν λάβει οικονομική στήριξη, ο Οδυσσέας Ζώρας, είπε σήμερα πως τα 184.000 ευρώ που έχει διαθέσει το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν καταβληθεί ακόμα, διότι η υπουργική απόφαση δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο κ. Ζώρας σημείωσε πως εντός των επόμενων ωρών θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τα πρώτα χρήματα που συγκεντρώθηκαν χάρη στην της τοπικής ς και των εργαζόμενων στο ΑΕΙ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 26.000 ευρώ που θα καταβληθούν ισόποσα στους περίπου 50 φοιτητές που βρίσκονταν μέσα στην εστία όταν ξέσπασε η φωτιά.

Αρχικά υπήρχαν σχέδια για καταβολή των πρώτων 16.000 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα όμως ο είπε ότι υπέγραψε την εντολή εμβάσματος την περασμένη Παρασκευή επειδή περίμενε να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα.

Απάντηση του υπ. Παιδείας

Με αφορμή την εύλογη διαμαρτυρία των φοιτητών της Εστίας του Πανεπιστημίου ς για το γεγονός ότι δεν τους έχει αποδοθεί το έκτακτο βοήθημα των 2.000 ευρώ σε κάθε φοιτητή, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει:

Από την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου έχει πιστωθεί στον λογαριασμό του Πανεπιστημίου Κρήτης το ποσό των 184 χιλιάδων ευρώ ως έκτακτη χρηματική βοήθεια 2.000 ευρώ στους 92 φοιτητές που διέμεναν στην Εστία. Συνεπώς, το Πανεπιστήμιο θα έπρεπε να αποδώσει το έκτακτο βοήθημα, ξεπερνώντας τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με απόφαση της Συγκλήτου του.

Σε ό,τι αφορά την προσωρινή διαμονή των φοιτητών της Εστίας στα δύο , το Υπουργείο διευκρινίζει ότι τα συγκεκριμένα ήταν τα μόνα διαθέσιμα για να καλύψουν άμεσα τη στέγασή τους μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού από το Ίδρυμα εολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) για την μονιμότερη εγκατάσταση των φοιτητών έως τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση