Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχουν λάβει ακόμα αποζημίωση μετά την καταστροφική πυρκαγιά
Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχουν λάβει ακόμα αποζημίωση μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχουν λάβει ακόμα αποζημίωση μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Απάντηση του υπ. Πιδείς

Δεκαπέντε ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο και έπειτα από φοιτητών ότι δεν έχουν λάβει οικονομική στήριξη, ο πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας, είπε σήμερα πως τα 184.000 ευρώ που έχει διαθέσει το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν καταβληθεί ακόμα, διότι η υπουργική απόφαση δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφ της Κυβέρνησης.

Ο κ. Ζώρας σημείωσε πως εντός των επόμενων ωρών θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τα πρώτα που συγκεντρώθηκαν χάρη στην αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας και των εργαζόμενων στο ΑΕΙ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 26.000 ευρώ που θα καταβληθούν ισόποσα στους περίπου 50 φοιτητές που βρίσκονταν μέσα στην εστία όταν ξέσπασε η φωτιά.

Αρχικά υπήρχαν σχέδια για καταβολή των πρώτων 16.000 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα όμως ο πρύτανης είπε ότι υπέγραψε την εντολή εμβάσματος την περασμένη Παρασκευή επειδή περίμενε να συγκεντρωθούν περισσότερα .

Απάντηση του υπ. Παιδείας

Με αφορμή την εύλογη διαμαρτυρία των φοιτητών της Εστίας του Πανεπιστημίου ς για το γεγονός ότι δεν τους έχει αποδοθεί το έκτακτο βοήθημα των 2.000 ευρώ σε κάθε φοιτητή, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει:

Από την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου έχει πιστωθεί στον λογαριασμό του Πανεπιστημίου ς το ποσό των 184 χιλιάδων ευρώ ως έκτακτη χρηματική βοήθεια 2.000 ευρώ στους 92 φοιτητές που διέμεναν στην Εστία. Συνεπώς, το Πανεπιστήμιο θα έπρεπε να αποδώσει το έκτακτο βοήθημα, ξεπερνώντας τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με απόφαση της Συγκλήτου του.

Σε ό,τι αφορά την προσωρινή διαμονή των φοιτητών της Εστίας στα δύο ξενοδοχεία, το Υπουργείο διευκρινίζει ότι τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία ήταν τα μόνα διαθέσιμα για να καλύψουν άμεσα τη στέγασή τους μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού από το Ίδρυμα Νεολαίας και ς (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) για την μονιμότερη εγκατάσταση των φοιτητών έως τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση