Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Φοιτητές από όλο τον κόσμο και πρόσφυγες μαθητές των Τρικάλων συμμετείχαν σε παιχνίδια στο ΤΕΦΑΑ του Π.Θ.
Φοιτητές από όλο τον κόσμο και πρόσφυγες μαθητές των Τρικάλων συμμετείχαν σε παιχνίδια στο ΤΕΦΑΑ του Π.Θ.

Φοιτητές από όλο τον κόσμο και πρόσφυγες μαθητές των Τρικάλων συμμετείχαν σε παιχνίδια στο ΤΕΦΑΑ του Π.Θ.

Το Εργαστήριο Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί με συνέπεια προγράμματα άσκησης προσφύγων τα τελευταία χρόνια. Τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στην εκπαίδευση των φοιτητών σε θέματα διαπολιτισμικότητας εστιάζοντας στην προαγωγή της ισότητας στην κοινωνία μέσα από την κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων και στην της ξενοφοβίας και του ρατσισμού με την παροχή ίσων ευκαιριών συμμετοχής σε αθλήματα και φυσικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο εντατικού προγράμματος μαθημάτων στην Αθλητική Ψυχολογία, ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ ΠΘ και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θεοδωράκης Γ., σε συνεργασία με το μέλος ΕΔΙΠ Φιλίππου Ν., πραγματοποίησαν εκδήλωση με παιχνίδια γνωριμίας και μικτό φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου στο ΤΕΦΑΑ ΠΘ με έδρα τα Τρίκαλα.

Αγόρια και κορίτσια, προσφυγόπουλα, μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες συμμετείχαν με ενθουσιασμό στον αγώνα αφού πρώτα γνωρίστηκαν μέσα από παιχνίδι.

Συμμετείχαν μεταπτυχιακοί φοιτητές από πολλές γωνιές του κόσμου: Αργεντινή, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βραζιλία-ΗΠΑ, Γαλλία, Γουατεμάλα, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λίβανος, Μεξικό, Ολλανδία, Πολωνία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Φιλιππίνες, Φινλανδία και δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια τόσο πολυπολιτισμική συνάντηση.

Για περισσότερες πληροφορίες psylab@pe.uth.gr ή στο 2431047024.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη στη Σκιάθο χωρίς δίπλωμα #οδήγησηχωρίςδίπλωμα - https://t.co/uUvAYGN0Fs -

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

"Αλιεύοντας" την είδηση