Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Οι φοιτητές θα κρίνουν τι θα… διδάσκονται
Οι φοιτητές θα κρίνουν τι θα… διδάσκονται

Οι φοιτητές θα κρίνουν τι θα… διδάσκονται

Τι προβλέπει το ν/σ Γαβρόγλου

Σε ασυδοσία οδηγούν διατάξεις του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για τις αλλαγές στα ΑΕΙ.

Μερικές από τις… «νεωτερικότητες» που φιλοδοξεί να επιβάλλει το ν/σ είναι ότι οι μέσω του εκπροσώπου τους, θα κρίνουν τι θα διδάσκονται, θα έχουν λόγο για τα συγγράματά τους και θα αξιολογούν τα τους προγράμματα.

Οι προβλέψεις του νομοσχεδίου, σύμφωνα με την «Καθημερινή» προκαλούν σκωπτικά σχόλια μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Τι προβλέπει το

  • Οι προπτυχιακοί θα ψηφίζουν στη συνέλευση του τμήματος για όλα τα θέματα πλην αυτών του δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών. Δηληδή θα ψηφίζουν για την αλλαγή του γνωστικού αντικειμένου για το οποίο έχει διοριστεί ένας πανεπιστημιακός, θα έχουν λόγο για την οργάνωση κοινών μαθημάτων του τμήματος με άλλα της ίδιας ή άλλης σχολής, θα κρίνουν την ανάθεση αυτοδύναμου διδακτικού έργου στα μέλη Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού.
  • Οι εκπρόσωποι των φοιτητών διά της ψήφου τους θα εγκρίνουν τα συγγράμματα για κάθε μάθημα, θα συναποφασίζουν για τη πανεπιστημιακών από και προς το τμήμα.
  • Θα έχουν λόγο εκπρόσωποι των φοιτητών στην απονομή τίτλων επίτιμου διδάκτορα, ομότιμου και επίτιμου καθηγητή.
  • Η Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή που ορίζει η κοσμητεία για την των μεταπτυχιακών θα διευρυνθεί και από 5μελής θα γίνει εξαμελής. Το έκτο μέλος θα είναι ο εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών φοιτητών της σχολής ο οποίος θα έχει λόγο για να κρίνει εάν είναι καλό ένα μεταπτυχιακό οποιασδήποτε σχολής όπως και τις διδακτορικές σπουδές.

 

Πηγή: iefimerida.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκριση έργων για όλους τους δήμους με το 50% της χρηματοδότησης μέσα στο 2021 #έγκρισηέργων - https://t.co/ASumjpClQS -

  • Ασθενής σεισμική δόνηση βόρεια του Βόλου #Ασθενήςσεισμικήδόνηση - https://t.co/rpTq5HIRqx -

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

"Αλιεύοντας" την είδηση