Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εξεταστική Σεπτεμβρίου όπως τον Ιούνιο, στις πανεπιστημιακές σχολές
Εξεταστική Σεπτεμβρίου όπως τον Ιούνιο, στις πανεπιστημιακές σχολές

Εξεταστική Σεπτεμβρίου όπως τον Ιούνιο, στις πανεπιστημιακές σχολές

Τη δυνατότητα στα να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα εξεταστούν οι στην επαναληπτική εξέταση του Σεπτεμβρίου δίνει εκ νέου το υπουργείο Παιδείας, καθώς θα εφαρμοσθεί το μόντελο που, λόγω κορωνοϊού, υιοθετήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Και τότε οι πανεπιστημιακές σχολές είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε γραπτή , ασκήσεις, εργαστηριακές ασκήσεις, γραπτή εξέταση με φυσική παρουσία φοιτητών, προφορική εξέταση με παρουσία φοιτητών ή γραπτή και προφορική εξέταση εξ αποστάσεως, με χρήση των δυνατοτήτων της σύγχρονης ς. Είτε με επιλογή ενός από τους τρόπους αυτούς είτε με συνδυασμό τους, η προηγούμενη εξεταστική ολοκληρώθηκε χωρίς προτα. Σε γενικές γραμμές, αναμένεται τα πανεπιστήμια και οι σχολές να κάνουν τις επαναληπτικές εξετάσεις με τον τρόπο που είχαν επιλέξει στην εξεταστική του Ιουνίου, χωρίς .

Σε κοινή υπουργική που εκδόθηκε χθες, αναφέρεται ότι κατά την περίοδο της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου η χρήση ς είναι υποχρεωτική τόσο για τους φοιτητές όσο και για το διδακτικό και λοιπό προσωπικό καθ' όλη τη διάρκεια της εξέτασης και για όλες τις μορφές διά ζώσης εξετάσεων – γραπτών και προφορικών. Ορίζεται, επίσης, ότι η χρήση ς είναι υποχρεωτική και στους ανοικτούς και στους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους των λόγω του υψηλού συγχρωτισμού των φοιτητών, καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους των εστιών.

Πέραν αυτού, συστήνεται κατά τη διενέργεια των διά ζώσης εξετάσεων η χρήση αιθουσών, εργαστηρίων και γραφείων με φυσικό αερισμό και εάν αυτό δεν είναι εφικτό, να προτιμώνται γραφεία, εργαστήρια και αίθουσες με εξαερισμό ή κλιματιστικές μονάδες με τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας.

Ειδική μέριμνα

Με την ΚΥΑ συστήνεται, επίσης, τα ΑΕΙ να λαμβάνουν ειδική μέριμνα για τους φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός τους με άλλους φοιτητές κατά τη διάρκεια των διά ζώσης εξετάσεων. Αντίστοιχα, η Συνέλευση κάθε τμήματος καλείται να λαμβάνει ειδική μέριμνα για το διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και το πώς θα λειτουργήσουν τα ΑΕΙ για το νέο ακαδημαϊκό έτος, και πάλι με βάση την εμπειρία της πρώτης φάσης του κορωνοϊού.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση