Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ετήσια υποτροφία σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ετήσια υποτροφία σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ετήσια υποτροφία σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ στηρίζει έμπρακτα τους νέους

Ετήσια υποτροφία σε διπλωματούχο μηχανικό .Ε.Ι. για Πρόγραμμα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προσέφερε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και να επενδύει στην εκπαίδευση σημαντικών ομάδων κοινού, όπως οι νέοι. Η απονομή της εν λόγω υποτροφίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Βόλο στην τελετή ορκωμοσίας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσία της ακαδημαϊκής κοινότητας, δημοσιογράφων και ανθρώπων της εταιρίας.

Ειδικότερα, με κεντρικό μέλημα να συνεισφέρει και να διευκολύνει τους νέους να αναπτύξουν τις γνώσεις και ικανότητές τους και να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προχώρησε στην χορηγία υποτροφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων από την τριμελή επιτροπή που ορίστηκε από την Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής, επιλέχθηκε η υπότροφος για το Διατμηματικό Πρόγραμμα 2016-2017 «Διαχείριση Έργων, Συγκοινωνιακός και » των τμημάτων  Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πολιτικών Μηχανικών, με κριτήρια την εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση, την εντοπιότητα και το οικογενειακό εισόδημα.

Ο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Γεώργιος Πετράκος δήλωσε: «Η υποτροφία αυτή αποτελεί μέρος ενός Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την εταιρία και δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του παραγωγικού τομέα της οικονομίας στην ποιότητα και το επίπεδο σπουδών, αλλά και το επιστημονικό δυναμικό της Πολυτεχνικής Σχολής του Ιδρύματος. Η στήριξη της αριστείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από την είναι ένα πρώτο βήμα μιας ευρύτερης συνεργασίας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες μεγάλες επιχειρήσεις».

Ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, καθηγητής Αθανάσιος Λουκάς, ευχαρίστησε την εταιρία για τη χορήγηση της υποτροφίας και τόνισε ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθεί η συνεργασία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της εταιρίας μέσα από τις δράσεις που προβλέπονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας. «Η Πολυτεχνική Σχολή και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει το επιστημονικό δυναμικό, γνώση, ερευνητική εμπειρία και υποδομές ώστε σε συνεργασία με την εταιρία να αντιμετωπιστούν προβλήματα και προκλήσεις, ιδιαίτερα σε θέματα που απασχολούν την του Βόλου».

«Με 90 χρόνια παρουσίας στο Βόλο, νιώθουμε ότι αποτελούμε ενεργό μέρος της επιχειρηματικής κοινότητας της πόλης και του τοπικού κοινωνικού ιστού. Θεωρούμε καθήκον μας, τώρα περισσότερο από ποτέ, να στηρίζουμε με πράξεις τους νέους ανθρώπους που παρά τις δυσκολίες επιδιώκουν την προσωπική τους και διεκδικούν τα όνειρά τους. Πιστεύουμε στη διαρκή επιμόρφωση προκειμένου οι νέοι να έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους σε μια όπου οι απαιτήσεις για άρτια καταρτισμένο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό αυξάνονται ολοένα και περισσότερο» ανέφερε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημόσιων Σχέσεων του Ομίλου Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, κα Εύη Ιωαννίδου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση της υποτροφίας εντάσσεται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης γόνιμης συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με στόχο να προσφέρει υποστήριξη, κατάρτιση και τεχνογνωσία σε νέους, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μακροπρόθεσμα οφέλη για όλους.

Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

 Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών και σκυροδέματος, προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.

Με μια εξαιρετικά ισορροπημένη παρουσία σε 90 χώρες και εστίαση στο Τσιμέντο, τα Αδρανή Υλικά και το Έτοιμο Σκυρόδεμα, η  (εισηγμένη στο δείκτη SIX του Ελβετικού Χρηματιστηρίου και στο Χρηματιστήριο Euronext του Παρισιού [με κωδικό LHN]) είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στο κλάδο των δομικών υλικών. Ο Όμιλος απασχολεί 100.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο, ενώ το 2015 είχε συνδυασμένες καθαρές πωλήσεις ύψους 29.5 δισ. Ελβετικών Φράγκων (27 δισ. Ευρώ). Η αποτελεί το σημείο αναφοράς του κλάδου στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και εξυπηρετεί κάθε κατασκευαστική ανάγκη – από μια μεμονωμένη έως τα μεγαλύτερα και πιο περίπλοκα έργα – με την πιο ευρεία γκάμα προϊόντων προστιθέμενης αξίας, καινοτόμων υπηρεσιών και ολοκληρωμένων κατασκευαστικών λύσεων. Με δέσμευση στην  βιώσιμων λύσεων για καλύτερες κατασκευές και υποδομές, καθώς και στη συνεισφορά σε μια υψηλότερη ποιότητα ζωής, ο Όμιλος είναι ιδανικά τοποθετημένος για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αυξανόμενης αστικοποίησης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση