Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Έτοιμες προς κατάθεση προτάσεις για χρηματοδότηση στην Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων
Έτοιμες προς κατάθεση προτάσεις  για χρηματοδότηση στην Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων

Έτοιμες προς κατάθεση προτάσεις για χρηματοδότηση στην Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων

Έτοιμες προς κατάθεση είναι οι προτάσεις για χρηματοδότηση στην “Ερευνών-Δημιουργών-Καινοτομώ” του υπουργείου Παιδείας, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα σε ενημερωτική εκδήλωση στο Ξενία του Βόλου από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ) και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τρεις κύκλους και έχει συνολικό προϋπολογισμό 280 εκ. ευρώ ενώ δικαιούχοι της δράσης είναι ερευνητικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις.

Στη σημερινή ενημερωτική , παρέστησαν περίπου 50 εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και 30 περίπου επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η Σ. Πούλου, στέλεχος της Μονάδας Α' ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ.

Όπως ανέφερε ο ειδικός σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας Σ. Παυλέας, βασικός στόχος της ενιαίας αυτής δράσης είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την της εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Η δράση αυτή έχει ως σκοπό την άμεση και αποτελεσματική διοχέτευση των διαθέσιμων πόρων για την ερευνητικών δραστηριοτήτων και την εφαρμογή καινοτομιών στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω μίας σειράς παρεμβάσεων.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Πετράκος τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει ήδη έλθει σε συνεννόηση με επιχειρήσεις από τη , τη Θεσσαλία και γενικότερα και έχει έτοιμες προτάσεις για να καταθέσει για χρηματοδότησης. Επιπλέον τόνισε ότι πρόκειται για πολύ σημαντικό πρόγραμμα καθώς είναι από τα ελάχιστα αυτή την περίοδο που δίνουν τη δυνατότητα για έρευνα και καινοτομία σε πάρα πολλούς τομείς.

Το πρόγραμμα

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 280.000.000 ευρώ ενώ αυτός των παρεμβάσεων του πρώτου κύκλου σε 126 εκ. ευρώ.

Η δημόσια δαπάνη του προγράμματος συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι παρεμβάσεις σε αυτόν τον πρώτο κύκλο είναι τρεις: Έρευνα και Ανάπτυξη από Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς και αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης αφορούν όλους τους τομείς του ΕΠΑνΕΚ. Ειδικότερα 22 εκατομμύρια για υλικά κατασκευές, 16 εκ. ευρώ για τουρισμό, πολιτισμό, και δημιουργικές βιομηχανίες, 46 εκ. ευρώ για αγροδιατροφή και βιομηχανία τροφίμων, 40 εκ. ευρώ για περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη, 51εκ. ευρώ για και , 12 εκ. ευρώ για και εφοδιαστική αλυσίδα, 31 εκ. ευρώ για , 52 εκ. ευρώ για τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και 10 εκ. ευρώ για αναδυόμενες τεχνολογίες.

Ο ανώτερος συνολικός προϋπολογισμός την αίτηση χρηματοδότησης ποικίλει αν με την παρέμβαση. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των προτάσεων έργων δεν πρέπει να υπερβαίνει του 36 μήνες.

Λεπτομέρειες για την πρόσκληση και πως αυτή υποβάλλεται μπορεί κάποιος να βρει στη σελίδα της ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ www.eyde-etak.gr, www.gsrt.gr kai www.espa.gr και τέλος www.antagonistikotita.gr.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση