Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ερώτηση Π.Ηλιόπουλου για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
Ερώτηση Π.Ηλιόπουλου για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Ερώτηση Π.Ηλιόπουλου για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Ο Μαγνησίας Χρυσής ς κατέθεσε ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία σχετικώς με το φοιτητικό . Σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται στο θέμα των φοιτητικών στεγαστικών επιδομάτων, σε μια στιγμή μάλιστα που η ελληνική οικογένεια δοκιμάζεται οικονομικά για να σπουδάσει τα της.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι του επιδόματος φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 δεν έχουν ακόμα εισπράξει το εν λόγω επίδομα, που ανέρχεται περίπου στα 1.000 ευρώ. Ενώ διάχυτος είναι ο , πως οι δικαιούχοι του επιδόματος του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, δεν θα το εισπράξουν ποτέ.

Ο της Χρυσής ς ρωτά πότε θα καταβληθεί τελικά το επίδομα του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017  και αν δεσμεύονται οι αρμόδιοι υπουργοί, πως το συγκεκριμένο επίδομα δεν θα περικοπεί ή δεν θα καταργηθεί τελείως. 

Επίσης:

1)     Τι προβλέπεται να πάρουν τα αρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν περαιτέρω μεγάλες καθυστερήσεις;

2)     Για ποιό λόγο σημειώνονται αυτές οι τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή ενός τόσο σημαντικού επιδόματος, για τους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους;

3)     Οι φοιτητές που τελείωσαν τις σπουδές τους, ή χρωστούν λίγα μαθήματα και δεν νοικιάζουν πλέον στις πόλεις όπου φοιτούσαν, θα λάβουν τελικά το μη καταβληθέν μέχρι στιγμής επίδομα;

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση