Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ερώτηση Αθανάσιου Λιούπη για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των ΤΕΦΑΑ
Ερώτηση Αθανάσιου Λιούπη για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των ΤΕΦΑΑ

Ερώτηση Αθανάσιου Λιούπη για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των ΤΕΦΑΑ

 

 

Ερώτηση προς τις υπουργούς Πιδείς & Θρησκευμάτων και Πολιτισμού & Αθλητισμού κατέθεσε ο βουλευτής . ς της έας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης,  θίγοντας το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Ο βουλευτής επισημαίνει στην ερώτησή του πως σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση το επάγγελμα του προπονητή ποδοσφαίρου στην Ελλάδα ασκούν οι πτυχιούχοι των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) των Ελληνικών Πανεπιστημίων με κύρια στο άθλημα του ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, η άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή επιτρέπεται μόνο στον κάτοχο αδείας, που χορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στους πτυχιούχους Τ.Ε.Φ.Α.Α. χορηγείται άδεια άσκησης επαγγέλματος κατηγορίας U.E.F.A. A', σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συγκεκριμένων άρθρων της ς. Επομένως, για την άσκηση του επαγγέλματος προπονητή κατηγορίας  U.E.F.A. A' δεν τίθεται καμία επιπλέον προϋπόθεση, πέραν των ανωτέρω.

Την ίδια στιγμή, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, είναι αρμόδια για θέματα του ποδοσφαίρου και υποχρεούται να εφαρμόζει το Σύνταγμα και τη , ωστόσο, κατά πάγια τακτική της η Ε.Π.Ο., προκειμένου κάποιος να αποκτήσει την ταυτότητα προπονητή UEFA και , ζητά να ολοκληρώσει σεμινάριά  της , που έχουν υψηλό κόστος συμμετοχής.

Ο κ. Λιούπης  ρωτά τις αρμόδιες υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας και των πτυχιούχων φυσικής αγωγής, σε σχέση με την ανεμπόδιστη  πρόσβαση των αποφοίτων Τ.Ε.Φ.Α.Α. με κύρια το ποδόσφαιρο,  στην άσκηση του επαγγέλματος προπονητή, χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση