Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ερώτηση Αθ. Λιούπη για Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ερώτηση Αθ. Λιούπη για Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ερώτηση Αθ. Λιούπη για Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Την ένταξη του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη -χρηματοδοτούμενη από το ΠΔΕ- Επιδημιο μελέτη του SARS-CoV-2 μέσω εκτεταμένων εξετάσεων ανίχνευσης του ιού και αντισωμάτων, αλληλούχισης ιικών γονιδιωμάτων και γενετικής ανάλυσης ασθενών» ζητά ε ερώτησή του ο ς ς  Αθ. πης.

Ο κ. πης αναφέρει: “Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το -ως Νοσοκομείο αναφοράς για τον COVID-19- διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο αντιμετώπισης της πανδημίας από τον SARS-CoV-2 και την αναχαίτιση της εξάπλωσης της ασθένειας, έχοντας ως περιοχή ευθύνης όλη την Κεντρική Ελλάδα.

Η συμβολή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας υπήρξε πολυεπίπεδη, με διαγνωστικά τεστ, ασθενών, εθελοντική αιμοδοσία κ.ά. Ειδικότερα, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας ανέλαβε τον έλεγχο των υπόπτων κρουσμάτων, το Τμήμα Λοιμώξεων και η Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αντιμετωπίζουν τα περιστατικά των νοσούντων, ενώ ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, συμμετέχει στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας με σημαντική δράση στο περιστατικό με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη διαχείριση των κρουσμάτων στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα.

Μάλιστα, το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την αρτιότερη αντιμετώπιση των περιστατικών COVID-19 δημιούργησε δίκτυο συνεργαζόμενων Εργαστηρίων του, όπως της Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Μικροβιολογίας, Κλινικής Ανοσολογίας και Ιατρικής Γενετικής.

Όμως, στη χρηματοδοτούμενη μέσω Π.Δ.Ε. «Εμβληματική δράση για την Επιδημιο μελέτη του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα μέσω εκτεταμένων εξετάσεων ανίχνευσης του ιού και αντισωμάτων, αλληλούχισης ιικών γονιδιωμάτων και γενετικής ανάλυσης ασθενών» δεν συμπεριλαμβάνεται το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επισημαίνεται, ότι το Τμήμα της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διαθέτει εξειδικευμένο -υψηλού επιπέδου- ιατρικό προσωπικό και συνεργαζόμενα εργαστήρια που διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή και τεχνογνωσία για να συμμετάσχουν σε αυτή τη δράση.

Κατόπιν των ως άνω,

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

Προτίθεστε να επανεξετάσετε τον κατάλογο των Πανεπιστημιακών Ιατρικών Τμημάτων που θα συμμετάσχουν στη δράση για την του SARSCOV-2, προκειμένου να ενταχθεί σε αυτόν και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με δεδομένο τον κομβικό του ρόλο στην αντιμετώπιση του COVID-19 στην Κεντρική Ελλάδα;”

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση