Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ερευνητικό Έργο ALIEN για την Εισαγωγή της Ενεργούς Μάθησης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε Ευρώπη και Ασία
Ερευνητικό Έργο ALIEN για την Εισαγωγή της Ενεργούς Μάθησης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε Ευρώπη και Ασία

Ερευνητικό Έργο ALIEN για την Εισαγωγή της Ενεργούς Μάθησης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε Ευρώπη και Ασία

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συντονίζει το ερευνητικό έργο ALIEN: Active Learning in Engineering Education που χρηματοδοτείται από τη δράση Capacity Building for Higher Education του προγράμματος ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σκοπός του ερευνητικού έργου είναι η αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε πολυτεχνικές σχολές της Ασίας. Συμμετέχουν 17 πανεπιστήμια, από τα οποία τα 12 είναι από την Ασία και συγκεκριμένα τη Μαλαισία, το Βιετνάμ, το Νεπάλ, την Καμπότζη, και το Πακιστάν και τα 5 από την και συγκεκριμένα από την Πορτογαλλία, Βουλγαρία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος αναπτύσσεται μια μεθοδολογία ενεργούς μάθησης για πολυτεχνικές σχολές.

Η προτεινόμενη λύση συμπεριλαμβάνει τη φυσικών εργαστηρίων στα πανεπιστήμια της Ασίας, την ανάπτυξη μιας ψηφιακής πλατφόρμας ενεργούς μάθησης, και την εκπαίδευση εκπαιδευτών για την ενσωμάτωση της ενεργούς μάθησης ως βασικής μεθοδολογίας εκπαίδευσης στα προγράμματα σπουδών.

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση κοινοπραξίας στην Kuala Lumpur της Μαλαισίας στις 9-11 Ιανουαρίου 2019 με συμμετοχή των πανεπιστημίων University of Malaya (Μαλαισία) University Tenaga Nacional (Μαλαισία), Kathmandu University (Νεπάλ), Tribhuvan University (Νεπάλ), ISRA University (Πακιστάν), National University of Computer and Emerging Sciences (Πακιστάν), Mean Chey University (Καμπότζη), Institute of Technology Cambodia (Καμπότζη), University of Battambang (Καμπότζη), Hanoi University (Βιετνάμ), Hanoi University of Science and Technology (Βιετνάμ), Vietnam National University (Βιετνάμ), University of Gabrovo (Βουλγαρία), Porto Polytechnic (Πορτογαλλία), Tallinn University (Εσθονία), University of Central Lancashire (Ηνωμένο Βασίλειο) και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση οι εταίροι του ερευνητικού προγράμματος είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν για το σχεδιασμό μαθησιακών υπηρεσιών που συνδυάζουν την προβληματο-κεντρική μάθηση με την τεχνολογία.

Τις εργασίες της συνάντησης άνοιξαν η αντιπρύτανης του University of Malaya Prof. Dr. Kamila Ghazali και η κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης Υπολογιστών του University of Malaya, Prof. Dr. Abrizah Abdullah.

Επιστημονικός υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος είναι ο ομ. καθ. Ηλίας Χούστης και οργανωτικά υπεύθυνη το μέλος ΕΔΙΠ του τμήματος Χαρίκλεια Τσαλαπάτα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του http://project-alien.eu.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση