Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Έρευνα του Π.Θ. για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη του Βόλου
Έρευνα του Π.Θ. για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη του Βόλου

Έρευνα του Π.Θ. για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη του Βόλου

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδα (TTLog) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου ς, εκπονεί έρευνα για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη του και ειδικότερα σε δημοτικά σχολεία.

Στόχος της έρευνας αυτής, είναι η διερεύνηση του επιπέδου γνώσης πάνω σε πρακτικές κατά τις οποίες οι   μέσα στην πόλη μπορούν να γίνουν βιώσιμες και φιλικότερες προς το περιβάλλον, καθώς και οι συνήθειες και προθέσεις των μετακινούμενων να υιοθετήσουν τέτοιες πρακτικές.

Η έρευνα στηρίζεται στην συμπλήρωση ερωτηματολογίου από γονείς και κηδεμόνες των πρωτοβάθμιας κυρίως αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα συστήματα που αναφέρονται μέσα στο ερωτηματολόγιο της έρευνας είναι τα συστήματα μοιρασμένης ς (car pooling και car sharing) τόσο για τη μεταφορά των από το σπίτι στο και αντίστροφα, όσο και για τις άλλες των ερωτώμενων.

Πρόθεση του Εργαστηρίου Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδα (TTLog) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου ς, είναι η ανάλυση των συλλεχθέντων στοιχείων και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε ημερίδες που θα διοργανωθούν σε με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων και τις διευθύνσεις αυτών.

Η συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων είναι απαραίτητη για την επιτυχία της έρευνας και το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο βρίσκεται στον σύνδεσμο https://www.surveymonkey.com/r/uth_ttlog.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση