Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Έρευνα του Π.Θ. για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη του Βόλου
Έρευνα του Π.Θ. για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη του Βόλου

Έρευνα του Π.Θ. για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη του Βόλου

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδα (TTLog) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκπονεί έρευνα για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη του Βόλου και ειδικότερα σε δημοτικά σχολεία.

Στόχος της έρευνας αυτής, είναι η διερεύνηση του επιπέδου γνώσης πάνω σε πρακτικές κατά τις οποίες οι μετακινήσεις  μέσα στην πόλη μπορούν να γίνουν βιώσιμες και φιλικότερες προς το περιβάλλον, καθώς και οι συνήθειες και προθέσεις των μετακινούμενων να υιοθετήσουν τέτοιες πρακτικές.

Η έρευνα στηρίζεται στην συμπλήρωση ερωτηματολογίου από γονείς και κηδεμόνες των μαθητών πρωτοβάθμιας κυρίως αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα συστήματα που αναφέρονται μέσα στο ερωτηματολόγιο της έρευνας είναι τα συστήματα μοιρασμένης μετακίνησης (car pooling και car sharing) τόσο για τη μεταφορά των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα, όσο και για τις άλλες μετακινήσεις των ερωτώμενων.

Πρόθεση του Εργαστηρίου Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδα (TTLog) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι η ανάλυση των συλλεχθέντων στοιχείων και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε ημερίδες που θα διοργανωθούν σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων και τις διευθύνσεις αυτών.

Η συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων είναι απαραίτητη για την επιτυχία της έρευνας και το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο βρίσκεται στον σύνδεσμο https://www.surveymonkey.com/r/uth_ttlog.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακοπή δρομολογίων στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη - https://t.co/hX866JrwWR -

  • Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα για την Αττική - https://t.co/4ymWKaXxxL -

  • Ανανεώνονται μετά από δύο δεκαετίες σχολικά βιβλία και προγράμματα σπουδών - https://t.co/la5sONyPho -

"Αλιεύοντας" την είδηση