Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Έρευνα του Π.Θ. για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη του Βόλου
Έρευνα του Π.Θ. για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη του Βόλου

Έρευνα του Π.Θ. για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη του Βόλου

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδα (TTLog) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκπονεί για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη του Βόλου και ειδικότερα σε δημοτικά .

Στόχος της έρευνας αυτής, είναι η διερεύνηση του επιπέδου γνώσης πάνω σε πρακτικές κατά τις οποίες οι   μέσα στην πόλη μπορούν να γίνουν βιώσιμες και φιλικότερες προς το περιβάλλον, καθώς και οι συνήθειες και προθέσεις των μετακινούμενων να υιοθετήσουν τέτοιες πρακτικές.

Η στηρίζεται στην συμπλήρωση ερωτηματολογίου από γονείς και κηδεμόνες των μαθητών πρωτοβάθμιας κυρίως αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα συστήματα που αναφέρονται μέσα στο ερωτηματολόγιο της έρευνας είναι τα συστήματα μοιρασμένης μετακίνησης ( pooling και sharing) τόσο για τη μεταφορά των μαθητών από το στο και αντίστροφα, όσο και για τις άλλες των ερωτώμενων.

Πρόθεση του Εργαστηρίου Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδα (TTLog) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι η ανάλυση των συλλεχθέντων στοιχείων και η των αποτελεσμάτων σε ημερίδες που θα διοργανωθούν σε με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων και τις διευθύνσεις αυτών.

Η συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων είναι απαραίτητη για την επιτυχία της έρευνας και το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο βρίσκεται στον σύνδεσμο https://www.surveymonkey.com/r/uth_ttlog.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλληλομηνύθηκαν πρώην σύζυγοι - https://t.co/ITS5tOESAF -

  • Κορωνοϊός: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι - https://t.co/DK0UhjEXPh -

  • Συνάντηση Καραμανλή με Αγοραστό και Νασιακόπουλο για Αχελώο - https://t.co/qkpRj4n5sk -

"Αλιεύοντας" την είδηση