Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / Με επιτυχία η εκδήλωση για το Erasmus+ στην Καρδίτσα

Με επιτυχία η εκδήλωση για το Erasmus+ στην Καρδίτσα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας στη Καρδίτσα με τίτλο Erasmus+  «Κινητικότητα για σπουδές & Πρακτική άσκηση». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο ενημέρωσης για τον εορτασμό των 30 χρόνων Erasmus+.

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα που έχουν να μετακινηθούν για σπουδές σε άλλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης καθώς και για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, χωρικού σχεδιασμού, Πολιτικής Γης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  Νούσιος Κωνσταντίνος όπου- μεταξύ άλλων- τόνισε τη σπουδαιότητα του προγράμματος Erasmus+ και ανέφερε στους φοιτητές την προσωπική του εμπειρία από το πρόγραμμα αυτό.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας εκπροσώπησαν η  Γιουρούκη Ζωή, προϊσταμένη του τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης Επενδυτικών Προγραμμάτων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και μέλος της ομάδας έργου του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Κατσιάκου Φωτεινή, προϊσταμένη τμήματος Διοικητικών Υπηρεσιών του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και μέλος της ομάδας έργου του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο  Χρυσόμαλλος Σωκράτης.

Η κα. Γιουρούκη Ζωή παρουσίασε τις δράσεις του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και τόνισε τη σπουδαιότητα του Erasmus+.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντώνιος Καραγεώργος , πρόεδρος και αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου.

Επίσης, ο κ. Αναγνωστόπουλος Αχιλλέας  εργαστηριακό διδακτικό προσωπικό και μέλος της Επιτροπής του Γραφείου Erasmus+, παρουσίασε το πρόγραμμα, έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία της κινητικότητας για σπουδές και πρακτική άσκηση, ανέλυσε τη διαδικασία των αιτήσεων και έλυσε όλες τις απορίες των φοιτητών, τέλος ο  Γεώργιος Νταλός,  καθηγητής ειδικευμένος στην τεχνολογία ξύλου έδωσε διευκρινήσεις στους φοιτητές για τις συνεργασίες του τμήματος με άλλα ευρωπαϊκά τμήματα.

PagasitikosNews logo
  • Email: pagasitikosnews@gmail.com
  • Διεύθυνση: Κουντουριώτου 28, Βόλος
  • Τηλέφωνο: 24214 06181, 6977445696, 6976653343
  • Fax: 24214 06181

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, 1916-2016 - https://t.co/Whn1igIwEx -

  • Αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού από μερίδα συγκεντρωμένων στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν - https://t.co/MOAOFCQQFw -

  • Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Eλλάδα παρέχει άσυλο σε προδότες - https://t.co/huSiBWX5N2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση