Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η καθηγήτρια Joan Duda και ο Παναγιώτης Γιαννάκης 
Επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η καθηγήτρια Joan Duda και ο Παναγιώτης Γιαννάκης 

Επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η καθηγήτρια Joan Duda και ο Παναγιώτης Γιαννάκης 

Επίτιμοι διδάκτορες του Θεσσαλίας θα ανακηρυχθούν  η καθηγήτρια Joan Duda και ο Παναγιώτης ιαννάκης. H απονομή θα γίνει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στο νέο αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ στις Καρυές Τρικάλων και θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα παιδιά και οι χρειάζεται να κάνουν τουλάχιστο μία ώρα μέτριας-έντονης ς ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Στo πλαίσιo της ς αυτού του μηνύματος, το ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα τιμήσει με τον ανώτατο τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του πανεπιστημίου δύο ανθρώπους που με το έργο τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην προώθηση της φυσικής δραστηριότητας των νέων:

Την πρόεδρο του European College of Sport Science (ECSS) καθηγήτρια του πανεπιστημίου Birmingham Joan Duda  και τον προπονητή και πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης Παναγιώτη ιαννάκη.

Το επιστημονικό έργο της κ. Duda επηρέασε παγκοσμίως την επιστημονική μεθοδολογία παρακίνησης των νέων στον αθλητισμό. Ως η μόνη πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας αθλητικής επιστήμης στην συμβολίζει επίσης το σημαντικό ρόλο της ς στον αθλητισμό, ο οποίος χρειάζεται να αναδειχθεί περισσότερο για να προσελκύσει ακόμη περισσότερα κορίτσια στον αθλητισμό.

Ο  Παναγιώτης Γιαννάκης, πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του πανεπιστημίου Αθηνών, με το παράδειγμα και το ήθος του συνέβαλε στην προσέλκυση εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών στον αθλητισμό της χώρας .

Οι κορυφαίες επιδόσεις του ως και προπονητής της χώρας συνοδεύτηκαν από παρεμβάσεις του που ανέδειξαν τις αρχές της προσπάθειας, της προόδου, της συμμετοχής και της αθλητικής διαπαιδαγώγησης των νέων που αποσκοπεί στην προσωπική και κοινωνική υγεία και ευεξία.

Επειδή οι κ.κ. Duda και Γιαννάκης, με διαφορετικό αλλά με τον καλύτερο τρόπο συνεισέφεραν στην επίτευξη ενός από τους σημαντικότερους σκοπούς του ΤΕΦΑΑ που είναι η προσέλκυση και η παρακίνηση των νέων στον αθλητισμό και η προώθηση της προσωπικής και κοινωνικής υγείας και ευεξίας τους μέσα από τον αθλητισμό, τους απονέμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση