Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Επίτιμη διδάκτορας του Π.Θ. η Ξένια Καλογεροπούλου
Επίτιμη διδάκτορας του Π.Θ. η Ξένια Καλογεροπούλου

Επίτιμη διδάκτορας του Π.Θ. η Ξένια Καλογεροπούλου

Επίτιμη διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας     αναγορεύθηκε  η ηθοποιός  ως ένας μικρός φόρος τιμής στην τεράστια και επί δεκαετίες προσφορά της στην Έβδομη Τέχνη και στα Γράμματα.
Ως συγγραφέας και μεταφράστρια πολλών θεατρικών έργων προσφέρει υψηλής ποιότητας παιδικό θέατρο με περιεχόμενο και μηνύματα, φωτίζοντας πάνω στο θεατρικό σανίδι της «Πόρτας» μία σειρά πολύπλευρων θεμάτων.
Ταυτόχρονα συμβάλλει αποφασιστικά στην εξέλιξη της θεατρικής παιδείας της νεότερης γενιάς παρουσιάζοντας θεατρικές παραστάσεις για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, για βρέφη, παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Εξίσου σημαντική είναι η παιδαγωγική αξία και διάσταση του έργου της. Αναγνωρίζοντας ότι τα σήμερα κατακλύζονται από εικόνες και εντυπωσιακά εφέ, καταφέρνει να τα κερδίσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο μεταδίδοντας αξίες και μηνύματα.
Σε αντίθεση με τον “θόρυβο” της εποχής, αναγνωρίζει τη μαγεία της σιωπής καθώς χαρακτηριστικά αναφέρει: «Όταν έχεις 300 σε μια αίθουσα και δεν ακούς ούτε την αναπνοή τους, αυτό είναι πραγματικά το μεγαλύτερο θαύμα».
Με τον μοναδικό της τρόπο και τα έργα της διδάσκει μαθήματα στους ανήλικους θεατές, ενώ ταυτόχρονα το Θεατρικό Εργαστήρι της επιχειρεί να γνωρίσουν τα παιδιά μέσα από το θέατρο τόσο τον εαυτό τους όσο και τον κόσμο γύρω τους.
Ο πρύτανης  του Ζήσης Μαμούρης δήλωσε: ” Θέλω να συγχαρώ θερμά την πρόεδρο του Τμήματος Καθηγήτρια Τασούλα Τσιλιμένη, την επ. καθηγήτρια Μάρθα Κατσαρίδου καθώς και τα μέλη του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ολοκληρώθηκε η 2η ημέρα του τουρνουά 1ο SUMMER CUP- ZAGORIN #1οSUMMERCUPZAGORIN - https://t.co/H2JQlXcWmG -

  • Ενημέρωση ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/laHvkOByjL -

  • Κινηματογραφικό αφιέρωμα «Παντοτινά αστέρια» - https://t.co/n5cSpu18aZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση