Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Επίτιμη διδάκτορας του Π.Θ. η Ξένια Καλογεροπούλου
Επίτιμη διδάκτορας του Π.Θ. η Ξένια Καλογεροπούλου

Επίτιμη διδάκτορας του Π.Θ. η Ξένια Καλογεροπούλου

Επίτιμη διδάκτορς του Πιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου ς     αναγορεύθηκε  η ηθοποιός  Ξένια Καλογεροπούλου ως ένας μικρός τιμής στην τεράστια και επί δεκαετίες προσφορά της στην Έβδομη και στα Γράμματα.
Ως και μεταφράστρια πολλών θεατρικών έργων προσφέρει υψηλής ποιότητας παιδικό θέατρο με περιεχόμενο και μηνύματα, φωτίζοντας πάνω στο θεατρικό σανίδι της «Πόρτας» μία σειρά πολύπλευρων θεμάτων.
Ταυτόχρονα συμβάλλει αποφασιστικά στην εξέλιξη της θεατρικής παιδείας της νεότερης γενιάς παρουσιάζοντας θεατρικές παραστάσεις για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, για βρέφη, παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Εξίσου σημαντική είναι η παιδαγωγική αξία και διάσταση του υ της. Αναγνωρίζοντας ότι τα παιδιά σήμερα κατακλύζονται από εικόνες και εντυπωσιακά εφέ, καταφέρνει να τα κερδίσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο μεταδίδοντας αξίες και μηνύματα.
Σε αντίθεση με τον “θόρυβο” της εποχής, αναγνωρίζει τη μαγεία της σιωπής καθώς χαρακτηριστικά αναφέρει: «Όταν έχεις 300 παιδιά σε μια αίθουσα και δεν ακούς ούτε την αναπνοή τους, αυτό είναι πραγματικά το μεγαλύτερο ».
Με τον μοναδικό της τρόπο και τα έργα της διδάσκει μαθήματα στους ανήλικους θεατές, ενώ ταυτόχρονα το Θεατρικό Εργαστήρι της επιχειρεί να γνωρίσουν τα παιδιά μέσα από το θέατρο τόσο τον εαυτό τους όσο και τον κόσμο γύρω τους.
Ο πρύτανης  του Π.Θ. δήλωσε: ” Θέλω να συγχαρώ θερμά την πρόεδρο του Τμήματος Καθηγήτρια Τασούλα Τσιλιμένη, την επ. καθηγήτρια Μάρθα Κατσαρίδου καθώς και τα μέλη του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου ς για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση