Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Επεισόδια από κουκουλοφόρους στο τμήμα Χωροταξίας του Π.Θ.
Επεισόδια από κουκουλοφόρους στο τμήμα Χωροταξίας του Π.Θ.

Επεισόδια από κουκουλοφόρους στο τμήμα Χωροταξίας του Π.Θ.

Μπουγέλωσαν με μπογιές τον πρύτανη του Π.Θ. Γ. Πετράκο και τον πρόεδρο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) Ευστ. Τσοτσορό , σε σεμινάριο που έγινε σήμερα το απόγευμα στο τμήμα Χωροταξίας του Π.Θ. με θέμα «Διοίκηση σε περιόδους αβεβαιότητας: Ο ενεργειακός τομέας κατά τη μετάβαση στη μετα-πετρελαϊκή εποχή».

Μία  ομάδα περίπου δέκα ατόμων, φορώντας , εισέβαλαν στην αίθουσα του τμήματος Μηχ. Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης όπου πραγματοποιείται η ομιλία και πέταξαν μπογιές  στον κ. Τσοτσορό και στους υπόλοιπους ομιλητές, φωνάζοντας συνθήματα για την παγκοσμιοποίηση. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν να τραυματίστηκε ο καθηγητής Γ. Σταμπουλής στην προσπάθειά του να  αποτρέψει το επεισόδιο.

Στο σημείο κλήθηκε και το ΕΚΑΒ, ενώ μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα  η ομιλία συνεχίστηκε κανονικά.

Η .Ε. ΣΥΡΙΖΑ ς

Σε ανακοίνωσή της η .Ε. ΣΥΡΙΖΑ ς, υπερασπιζόμενη το στέλεχός της Γ. Σταμπουλή, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: “Εκφράζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απερίφραστη καταδίκη μας στη φασιστικού χαρακτήρα επίθεση ομάδας τραμπούκων σε βάρος του καθηγητή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Σταμπουλή και του καλεσμένου στο μάθημά του, Στάθη Τσοτσορού, ο οποίος είναι πρόεδρος των ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια).

Είναι απίστευτο το ότι αυτή η κατάπτυστη ενέργεια συνέβη στη διάρκεια μεταπτυχιακού μαθήματος του Θεσσαλίας.

Είναι αδιανόητο ότι μια φασιστική ομάδα καταλύει με βάρβαρο τρόπο το Πανεπιστημιακό άσυλο και διακόπτει μια ακαδημαική λειτουργία.

Η δημόσια ζωή της πόλης μας, οι εκδηλώσεις και η λειτουργία του πανεπιστήμιου δεν μπορούν να είναι όμηροι των διαθέσεων κάθε φασιστικής ομάδας που θέλει να επιβάλει την αυθαιρεσία της με την .

Καλούμε κάθε θεσμό της κοινωνίας, κάθε μαζικό φορέα της πόλης μας, κάθε δημοκρατικό πολίτη να υψώσουν τείχος προστασίας της δημοκρατίας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Δεν θα περάσει ο φασισμός , δεν πρέπει η δημοκρατική κοινωνία του Βόλου να επιτρέψει να γυρίσουμε σε εποχές ζούγκλας όπου φασιστικές συμμορίες τρομοκρατούν την δημόσια ζωή και καταλύουν τη λειτουργία του πανεπιστήμιου.”

 

Ψήφισμα κοσμητείας πολυτεχνικής σχολής Π.Θ

 

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Θεσσαλίας καταδικάζει απερίφραστα τα χθεσινά γεγονότα (23.11.2016) που σημειώθηκαν στο χώρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά την διάρκεια διάλεξης στο πλαίσιο μεταπτυχιακών σεμιναριακών μαθημάτων.

Η χθεσινή ιη επίθεση τόσο στον ομιλητή όσο και σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Π.Θ. καταλύει με βάρβαρο τρόπο το Πανεπιστημιακό Άσυλο και διακόπτει μια ακαδημαϊκή λειτουργία. Μία ομάδα κουκουλοφόρων μέσα από την δειλία της ανωνυμίας θέλησε να επιβάλει με βία και εκφοβισμό την αυθαιρεσία της.

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της και με τη βοήθεια όλων των συνιστωσών της ακαδημαϊκής κοινότητας για την διασφάλιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών με κάθε κόστος όπως αυτό επιβάλλουν οι αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση