Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Επίσκεψη Φοιτητών του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Π. Θ.
Επίσκεψη Φοιτητών του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Π. Θ.

Επίσκεψη Φοιτητών του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Π. Θ.

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, οι φοιτητές του  5ου  έτους του Τμήμτος Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών μαζί με τους τους,  Παναγιώτα Κουτσούλη και   Γεώργιο Θεοδώρου, επισκέφθηκαν το Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος του Τμήματος, καθηγητής Αθ. Εξαδάκτυλος,  τους απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ενώ η  Μ. Χατζηιωάννου,  επίκουρη καθηγήτρια τους ενημέρωσε για την .

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την μονάδα εκτροφής σαλιγκαριών “Roi Pelee” στην Άλλη Μεριά Βόλου.

Κατά την διάρκεια της ς, οι φοιτητές είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις απαιτήσεις μίας λειτουργικής μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών.

Επιπλέον, όπως φάνηκε από τις ερωτήσεις τους, οι φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις και την ευζωία στην εκτροφή αλλά και τους τρόπους διάθεσης των προϊόντων στην αγορά.

Τέλος, συζήτησαν με τον εκτροφέα Ι. Αγροκώστα για τα προβλήματα και τις προοπτικές του κλάδου της ς.

Η επιχείρηση με την επωνυμία «Roi Pelee» (ιδιοκτησίας Κ. Μελτζινίτη) παράγει νωπά σαλιγκάρια των ειδών Cornu aspersum aspersum (κρητικός κοχλιός, petis gris) και Cornu aspersum maximum (gros gris), που εκτρέφονται σε διχτυοκήπιο με φυτική βλάστηση και παροχή σιτηρεσίου (ημιεντατική εκτροφή – κλειστή) και ένα μεταποιημένο προϊόν (σαλιγκάρια σε άλμη σε γυάλινη συσκευασία).

Οι μικροκλιματικές συνθήκες στην περιοχή εγκατάστασης του διχτυοκηπίου είναι ευνοϊκές για την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Η επιχείρηση διαθέτει επιπλέον πλήρως εξοπλισμένο θάλαμο, για την διεξαγωγή των σταδίων της αναπαραγωγής των σαλιγκαριών και της χειμερίας ς.

Η μονάδα έχει πολυετή συνεργασία με την Ερευνητική Ομάδα Σαλιγκαροτροφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην ήταν παρόντες και οι Κ. , Ε. Κουγιαγκά (υποψήφιοι διδάκτορες) και ο γεωπόνος,  Γ. Μακρυγιάννης (μεταπτυχιακός φοιτητής).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση