Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Έναρξη Νέου Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+ KA2 (Strategic Partnerships for Ηigher Εducation)
Έναρξη Νέου Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+ KA2 (Strategic Partnerships for Ηigher Εducation)

Έναρξη Νέου Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+ KA2 (Strategic Partnerships for Ηigher Εducation)

Στις 31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο η εναρκτήρια ενός νέου Ευρωπαϊκού ανταγωνιστικού προγράμματος με τίτλο Curriculum Development using VR technology to enhance empathetic communication skills in future health care professionals (EmpathyInHealth” “Ενσυναίσθηση στην Υγεία") στο οποίο συμμετέχουν επτά συνεργαζόμενοι από πέντε χώρες.

To EmpathyInHealth είναι ένα τριετές που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 (Strategic Partnerships for Ηigher Εducation), συνολικού προϋπολογισμού 352.000€, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με συντονίστρια την καθηγήτρια Ελένη Καπρέλη (ekapreli@uth.gr) από το Τμήμα Φυσικος, Σχολή Επιστημών Υγείας.

Η ενσυναίσθηση αποτελεί μια σημαντική επικοινωνιακή δεξιότητα και είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική επι μεταξύ των ασθενών και των Επιστημόνων Υγείας. Έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει θετικά πολλές παραμέτρους της κατάστασης υγείας των ασθενών όπως επίσης την ικανο και το αίσθημα ασφάλειας τους. Παρόλο που στο ασθενοκεντρικό μοντέλο υγείας, οι επικοινωνιακές δεξιότητες και συγκεκριμένα η ενσυναίσθηση, έχουν εξέχουσα σημασία, τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών των τμημάτων Επιστημών Υγείας παρουσιάζουν ελλείψεις σχετικά με την εκπαίδευση των φοιτητών ενώ η αξιολόγηση των διαπροσωπικών ικανοτήτων, ειδικά κατά την κλινική άσκηση, συχνά δεν είναι αξιόπιστη ή έγκυρη.

Σκοπός του προγράμματος είναι να:

 χαρτογραφήσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα προσόντα που απαιτούνται για να μπορούν οι μελλοντικοί επιστήμονες υγείας να παρέχουν ενσυναισθητική φροντίδα στον ασθενή

 σχεδιάσει προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης (δύο επιπέδων, 5 και 7 για φοιτητές τριών ειδικοτήτων όπως Ιατρικής, Φυσικος και Μαιευτικής) που θα περιλαμβάνουν εκτός των άλλων την δημιουργία VR βίντεο

 αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης (δύο επιπέδων, 5 και 7)

 φροντίσει για τη διάδοση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του υ σε άλλους εκπαιδευτικούς τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εταίροι του έργου είναι οι εξής:

-Από την Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Φυσικοθεραπείας) και η εταιρεία Theofanis Alexandridis και SIA EE.

-Από την Κύπρο, το University of Nicosia (Medical School) και η εταιρεία M.M. Management Center Limited.

-Από την Γερμανία, το Protestant University of Applied Science Berlin (Midwifery school).

-Από το Βέλγιο, το Vrije Universiteit Brussel.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές του έργου στα τηλέφωνα 2231060235 και 2231060203 ή στα e-mail ekapreli@uth.gr, nikstrimp@uth.gr.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση