Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εν μέσω έντασης η εκδήλωση για την ανάπτυξη της Πολυτεχνικής Σχολής
Εν μέσω έντασης η εκδήλωση για την ανάπτυξη  της Πολυτεχνικής Σχολής

Εν μέσω έντασης η εκδήλωση για την ανάπτυξη της Πολυτεχνικής Σχολής


Με ένταση και συνθήματα από φοιτητές – αλληλέγγυους της κατάληψης Τερμίτα, σημαδεύτηκε σήμερα η εκδήλωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πεδίον Άρεως, με θέμα «Το Σχέδιο Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Βόλου».

Με την έναρξη ομιλίας του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Πετράκου, οι διαδηλωτές άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «Πετράκο ζούμε για να σ' ακούμε – Εσένα θέλουμε για πρωθυπουργό – Ανάπτυξη Π.Θ. Πετράκο είσαι γλύκα κ.ά.» ενώ οι κόρνες και οι βουβουζέλες, τον εμπόδισαν να μιλήσει στο ακροατήριο.

Η εκδήλωση διακόπηκε προκειμένου οι καθηγητές με τον πρύτανη να μιλήσουν στους νεαρούς που φώναζαν, αλλά μάταια, αφου αντί να κατευνάσουν τα πνεύματα, ακολούθησαν εντάσεις και προπηλακισμοί, ενώ η πόρτα από την πλευρά που φώναζαν οι νεαροί ήταν κλειδωμένη.

Η πόρτα άνοιξε από την έξω πλευρά με πυροσβεστήρα, υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι μπήκαν στο χώρο, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, καθώς οι νεαροί παρέμεναν στο σημείο και φώναζαν συνθήματα.

Τελικά η εκδήλωση συνεχίστηκε, με τον κοσμήτορα της σχολής κ. Λουκά να παρουσιάζει εν μέσω συνθημάτων το για την πολυτεχνική σχολή.

Απο την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διεμήνυσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι κανείς δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει τις πανεπιστημιακές Αρχές και ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στο θέμα της ανέγερσης των νέων κτιρίων, για το οποίο υπάρχει απόφαση της Συγκλήτου.

Τέλος, το λόγο πήραν οι πρόεδροι των τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών κι Αρχιτεκτόνων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις συνθήκες διδασκαλίας, στα παλιά κτίρια και στην ανάγκη ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής.

Η Μαγνησίας

Με αφορμή την πρόσκληση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε δημόσια ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «το ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην συνοικία Βόλου» η ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας στηρίζει ανεπιφύλακτα τη βούληση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ανέγερση των δύο νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, έργο πνοής για την τοπική κοινωνία σε επίπεδο οικονομικό και πολιτιστικό.

Μεμονωμένες προσπάθειες καπήλευσης και παρεμπόδισης του έργου αποτελούν πράξεις ανεύθυνες και μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, καθώς η μη ανέγερσή τους όχι μόνο στερεί την πόλη από αλλά και από κάθε δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης και εδραίωσής της στα ανώτατα εκπαιδευτικά δρώμενα της χς.

H Mαρίνα

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται σήμερα σε μια ιστορική στιγμή, καθώς, μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών και προετοιμασίας, ξεκινά την επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής στα Παλιά του Βόλου σε ιδιόκτητη έκταση 19 στρεμμάτων.

Τα δύο νέα κτίρια είναι ιδιαίτερα σημαντικά και για την πόλη του Βόλου. Με συνολικό προϋπολογισμό 55 εκ. ευρώ, αποτελούν μεγάλα έργα που ενισχύουν το χώρο και τις δημόσιες υποδομές της πόλης και δίνουν δουλειά σε πολλούς ανθρώπους κατά τη φάση της κατασκευής. Αναβαθμίζουν την περιοχή των Παλαιών, αφού μετατρέπουν έναν εγκαταλειμμένο χώρο 19 στρεμμάτων με ακατάλληλα για χρήση κτίρια σε μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη με πολλούς ανοικτούς υς χώρους.

Επικροτούμε την πρόταση των Πρυτανικών Αρχών δηλώνοντας πως πάνω από όλα είναι το συμφέρον των παιδιών μας, της κοινωνίας μας και της Πανεπιστημιούπολης της περιοχής μας. Καμία παρεμπόδιση στο έργο του Πανεπιστημίου, στο έργο επέκτασης της Πολυτεχνικής Σχολής, από καμία οργάνωση, από καμία μειοψηφία. Οφείλουμε όλοι μας, να σταθούμε δίπλα στο Πανεπιστήμιο, στηρίζοντας την αναπτυξιακή του προσπάθεια για το καλό όλων μας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση