Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εμπόριο ελπίδας έως το 2022
Εμπόριο ελπίδας έως το 2022

Εμπόριο ελπίδας έως το 2022

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΑΣ

Σε ανερυθρίαστη επίδειξη ρουσφετολογικών πρακτικών επιδόθηκε χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας , τάζοντας διορισμούς για το 2020 και το 2021 και αναβαθμίζοντας σε πολυτεχνεία σχολές που προ ολίγων ημερών ήταν ΤΕΙ και παρέμειναν στα… αζήτητα από τα πολυτεχνεία της χώρας.

Και αυτά, παρά τις οξύτατες αντιδράσεις των πολυτεχνείων και των επιστημονικών φορέων, όπως το ΤΕΕ. Ειδικότερα, χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτημα προς στην αρμόδια του Συμβουλίου Επικρατείας για εξαίρεση από τις προβλέψεις του νόμου, ώστε να εξακολουθήσει η διαδικασία του για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών. Η εξαίρεση αφορά τους 4.500 διορισμούς στην ειδική αγωγή για το 2019-2020, και 10.500 εκπαιδευτικών της γενικής εκπαίδευσης για τα έτη 2020-2021 και 2021-2022.

Ο προεκλογικός χαρακτήρας της κίνησης ενισχύεται από το γεγονός ότι ο προγραμματισμός του αριθμού των διορισμών προκύπτει αφού γίνουν οι αιτήσεις των συνταξιοδοτήσεων και καταγραφούν οι κενές οργανικές θέσεις. Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί για φέτος, εύλογα δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για το 2020 και το 2021. Ωστόσο, υπάρχει και μία άλλη διάσταση. «Η κυβέρνηση κατήργησε τον υπεύθυνο των ολοήμερων σχολείων, ενώ περιόρισε τις ώρες του ολοήμερου Δημοτικού με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (Ε). Με τον τρόπο αυτό “χάθηκαν” περί τις 9.000 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών. Τώρα, προεκλογικά υπόσχεται διορισμούς», παρατήρησε στην «Κ» ο πρώην διευθυντής Αττικής Ιωάννης Κουμέντος.

Παράλληλα, χθες, ανακοινώθηκε ότι υπεγράφησαν από τον υπουργό Παιδείας οι αποφάσεις για τον ορισμό της διάρκειας του πρώτου κύκλου σπουδών έντεκα τμημάτων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, σε δέκα ακαδημαϊκά εξάμηνα, όπως ισχύει με τα πολυτεχνεία. Πρόκειται για τα Τμήματα Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών, Βιοϊατρικής, Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, Πληροφορικής και Η/Υ, Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, Μηχανολόγων, Ναυπηγών, Πολιτικών Μηχανικών (του ΠΑΔΑ) και των Η/Υ, Ηλεκτρονικών, Μηχανολόγων (του Μεσογειακού).

Τα τμήματα έχουν ως βάση ΤΕΙ (το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο και τώρα είναι το… ), και απαιτείται η αξιολόγησή τους από για να γίνουν πενταετή, ωστόσο χθες ο κ. έσπευσε να «κατοχυρώσει» προεκλογικά το πρώτο βήμα.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση