Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εκπαίδευση για την (Ψηφιακή;) Πολιτειότητα στην Ελλάδα
Εκπαίδευση για την (Ψηφιακή;)  Πολιτειότητα στην Ελλάδα

Εκπαίδευση για την (Ψηφιακή;) Πολιτειότητα στην Ελλάδα

Διάλεξη με ομιλήτρια τη δρ. Ιωάννα Νούλα επισκέπτρια ερευνήτρια

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» διοργανώνει με ομιλήτρια τη δρ. Ιωάννα Νούλα επισκέπτρια ερευνήτρια, Department of Media and Communications, London School of Economics and Political Science και θέμα: «Εκπαίδευση για την (Ψηφιακή;) Πολιτειότητα στην Ελλάδα. Ψηφιακότητα και Προ για Το Νέο Σχολείο».

Η θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου , και 20:00 στο Αμφιθέατρο Κορδάτος (κτίριο Δελμούζου Πανεπιστημίου ς).

Η διάλεξη θα εστιάσει στα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά διλήμματα που εγείρει η ανατρεπτική τεχνολογία της ψηφιακότητας και θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο μετασχηματίζονται η έννοια της πολιτειότητας και ο ρόλος του πολίτη.

Στο πλαίσιο της εισήγησης θα χρησιμοποιηθούν παραδείγματα από τη διεθνή εμπειρία για να τεθούν προβληματισμοί για την σημασία του υ και της παιδαγωγικής σχέσης αναφορικά με την προετοιμασία του σύγχρονου πολίτη, στο φόντο των σύγχρονων πολιτισμικών προκλήσεων και των υφιστάμενων κυρίαρχων παραδοχών και αντιλήψεων για την ψηφιακή ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, θα αναλυθούν κριτικά οι κυρίαρχοι λόγοι και ορισμοί για το νεολογισμό της «ψηφιακής πολιτειότητας».

Παράλληλα, θα συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο επικρατούσες προσεγγίσεις στη συγκεκριμένη έννοια συμβάλλουν στην απο-πολιτικο της ιδιότητας του πολίτη.

Τέλος, θα επιχειρήσει να αποκαλύψει πώς μέσω της «φυσικος» της τεχνολογίας και της οικειοποίησης προοδευτικών παιδαγωγικών λόγων, στο πλαίσιο του ορισμού της ψηφιακής πολιτειότητας, «κανονικοποιούνται» οι πρακτικές της ς (surveillance) και οι τεχνολογίες της εξατομίκευσης των ψηφιακών υπηρεσιών (data profiling) υπονομεύοντας έτσι τις «ριψοκίνδυνες» δημιουργικές δυνάμεις της παιδαγωγικής σχέσης και τις κριτικές «συναντήσεις» των νέων με την ψηφιακή τεχνολογία.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση