Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Drone Pro ΙΙΙ” & Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “”GIS-Pro”
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Drone Pro ΙΙΙ” & Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “”GIS-Pro”

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Drone Pro ΙΙΙ” & Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “”GIS-Pro”

Το (Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης) του Πανεπιστημίου ς, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμογών της Πληροφορικής στο Σχεδιασμό του Χώρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου ς προκηρύσσει Εκπαιδευτικά Προγράμματα Επιμόρφωσης με τίτλο: «Drone PRO II. Χειρισμός UAVs, επεξεργασία & φωτοερμηνεία ψηφιακών εικόνων από λήψεις UAVs» «GISPro. Εξειδικευμένες Εφαρμογές GIS».

Τα εν λόγω Προγράμματα Επιμόρφωσης είναι αποτέλεσμα αυξημένης ζήτησης, σαν προέκταση των εκπαιδευτικών κύκλων που προηγήθηκαν.

Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης “Drone Pro IIΙ” είναι, μέχρι στιγμής, το πρώτο και μοναδικό ακαδημαϊκού επιπέδου ταχύρρυθμο πρόγραμμα, με ανάλογο αντικείμενο. Στόχοι του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Drone Pro IΙI είναι η εκ χειρισμού και η πρακτική χρήση των drones.

Το περιεχόμενο των διαλέξεων αφορά σε εφαρμογές των drones στην τοπογραφία, τη φωτογραμετρία, τους δασικούς χάρτες, τη ακριβείας, σε ογκομετρήσεις, επίβλεψη έργων, στην αρχαιολογία, στην 3D απεικόνιση, στην ανάλυση εικόνων drones με εξειδικευμένα λογισμικά καθώς και στην εναέρια φωτογράφηση.

Οι εκπαιδευόμενοι καλύπτουν τις ώρες ς για την απόκτηση ς χειριστή drone, μετά από , που πραγματοποιεί αποκλειστικά η ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και εν συνεχεία λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και βεβαίωση ECTS μονάδων.

Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης “GIS – Pro” στοχεύει στην επιμόρφωση των Εκπαιδευόμενων πάνω σε ένα αναδυόμενο πεδίο εφαρμογών όπως αυτό, των εωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS – Geographic Information Systems), αλλά και στην τεχνολογία των νέας γενιάς GIS cloud εφαρμογών με αξιοποίηση τόσο εμπορικών όσο και ανοιχτού κώδικα λογισμικών.

Η υλοποίηση των ως άνω Προγραμμάτων Επιμόρφωσης προγραμματίζεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2021.

Η υλοποίησή των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης πραγματοποιείται αποκλειστικά εξ' αποστάσεως μέσω δικτυακής πλατφόρμας με δυνατότητες αλληλεπίδρασης Εκπαιδευτή – Εκπαιδευομένου και απευθύνεται σε κατασκευαστικές εταιρείες, μελετητικά γραφεία, ιδιώτες μηχανικούς, επιμελητήρια, στελέχη τεχνικών υπηρεσιών δημοσίου, επαγγελματίες φωτογράφους, , μεταπτυχιακούς και πληθώρα άλλων επαγγελματικών κλάδων.

Πληροφορίες για το περιεχόμενο, το αναλυτικό πρόγραμμα, τις λειτουργικές ενότητες και το κόστος συμμετοχής στα Προγράμματα Επιμόρφωσης, μπορούν να αναζητηθούν στις κάτωθι διευθύνσεις.

Πληροφορίες:

http://learning.uth.gr/

http://gispro.ll-learning.uth.gr/

http://dronepro.uth.gr/.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση