Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Drone Pro ΙΙΙ” & Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “”GIS-Pro”
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Drone Pro ΙΙΙ” & Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “”GIS-Pro”

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Drone Pro ΙΙΙ” & Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “”GIS-Pro”

Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμογών της Πληροφορικής στο Σχεδιασμό του Χώρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκηρύσσει Εκπαιδευτικά Επιμόρφωσης με τίτλο: «Drone PRO II. Χειρισμός UAVs, επεξεργασία & φωτοερμηνεία ψηφιακών εικόνων από λήψεις UAVs» «GISPro. Εξειδικευμένες Εφαρμογές GIS».

Τα εν λόγω Επιμόρφωσης είναι αποτέλεσμα αυξημένης ζήτησης, σαν προέκταση των εκπαιδευτικών κύκλων που προηγήθηκαν.

Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης “Drone Pro IIΙ” είναι, μέχρι στιγμής, το πρώτο και μοναδικό ακαδημαϊκού επιπέδου ταχύρρυθμο πρόγραμμα, με ανάλογο αντικείμενο. Στόχοι του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Drone Pro IΙI είναι η εκμάθηση χειρισμού και η πρακτική χρήση των drones.

Το περιεχόμενο των διαλέξεων αφορά σε εφαρμογές των drones στην τοπογραφία, τη φωτογραμετρία, τους δασικούς χάρτες, τη γεωργία ακριβείας, σε ογκομετρήσεις, επίβλεψη έργων, στην αρχαιολογία, στην 3D απεικόνιση, στην ανάλυση εικόνων drones με εξειδικευμένα λογισμικά καθώς και στην εναέρια φωτογράφηση.

Οι εκπαιδευόμενοι καλύπτουν τις ώρες προετοιμασίας για την απόκτηση άδειας χειριστή drone, μετά από εξετάσεις, που πραγματοποιεί αποκλειστικά η ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και εν συνεχεία λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και βεβαίωση ECTS μονάδων.

Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης “GIS – Pro” στοχεύει στην επιμόρφωση των Εκπαιδευόμενων πάνω σε ένα αναδυόμενο πεδίο εφαρμογών όπως αυτό, των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS – Geographic Information Systems), αλλά και στην τεχνολογία των νέας γενιάς GIS cloud εφαρμογών με αξιοποίηση τόσο εμπορικών όσο και ανοιχτού κώδικα λογισμικών.

Η υλοποίηση των ως άνω Προγραμμάτων Επιμόρφωσης προγραμματίζεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2021.

Η υλοποίησή των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης πραγματοποιείται αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως μέσω δικτυακής πλατφόρμας με δυνατότητες αλληλεπίδρασης Εκπαιδευτή – Εκπαιδευομένου και απευθύνεται σε κατασκευαστικές εταιρείες, μελετητικά γραφεία, ιδιώτες μηχανικούς, επιμελητήρια, στελέχη τεχνικών υπηρεσιών δημοσίου, φωτογράφους, φοιτητές, μεταπτυχιακούς και πληθώρα άλλων επαγγελματικών κλάδων.

Πληροφορίες για το περιεχόμενο, το αναλυτικό πρόγραμμα, τις λειτουργικές ενότητες και το κόστος συμμετοχής στα Επιμόρφωσης, μπορούν να αναζητηθούν στις κάτωθι διευθύνσεις.

Πληροφορίες:

http://learning.uth.gr/

http://gispro.ll-learning.uth.gr/

http://dronepro.uth.gr/.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση ασφαλτοστρώσεις στην Κορώπη (Μπούφα) #ΚορώπηΜπούφα - https://t.co/dplX1LHPnR -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Εγκατάσταση ναυαγοσωστών στις παραλίες #ναυαγοσώστες… - https://t.co/rKvh8Cvpp2 -

  • Ανεβασμένο και χαμηλό ουρικό οξύ: Τι πρέπει να ξέρετε #ουρικόοξύ - https://t.co/itLvcPDoUZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση