Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Π.Θ.
Εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών  του Π.Θ.

Εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Π.Θ.

Η Συνέλευση των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη “Διαύγεια”, αποφασίζει την εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τα ακαδημαϊκά έτη -2017 και 2017-2018 δεδομένου ότι η θητεία του απερχόμενου προέδρου σύμφωνα με τα παραπάνω λήγει την 31η .08..

Η διενέργεια της εκλογής θα πραγματοποιηθεί με κάλπη. Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τρίτη 28 η Ιουνίου από τις 10:00 έως 15:00 και εφόσον προκύψει ανάγκη επαναληπτικής ψηφοφορίας την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 29 Ιουνίου και ώρα 10:00 έως 15:00 και με την ίδια ορισθείσα Εφορευτική Επιτροπή. Υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλλουν όσοι ενδιαφέρονται έως τις 27 Ιουνίου και ώρα 14:00 στο πρωτόκολλο της ραμματείας του Τμήματος και φέρουν τις των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι μπορούν μέχρι την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 να καταθέσουν στη ραμματεία του Τμήματος ξεχωριστό έγγραφο, ορίζοντας τους εκπροσώπους που θα τους αντιπροσωπεύουν στο εκλογικό τμήμα κατά την ημέρα των εκλογών.

Υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου μπορούν να υποβάλουν Καθηγητές πρώτης βαθμίδας και Αναπληρωτές Καθηγητές. Καθηγητές μερικής απασχόλησης δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι και να εκλεγούν. Η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων από την ορισθείσα από τη Συνέλευση του Τμήματος, Εφορευτική Επιτροπή. Στη συνέχεια ο πίνακας των υποψηφίων αναρτάται στην του Τμήματος.

Ο πρόεδρος του Τμήματος εκλέγεται από τους Καθηγητές Πρώτης Βαθμίδας, Αναπληρωτές Καθηγητές, Επίκουρους Καθηγητές και υπηρετούντες Λέκτορες του Τμήματος και έχει διετή θητεία. Στο εκλεκτορικό σώμα μπορούν να μετέχουν και όσοι απουσιάζουν με εκπαιδευτική άδεια ή άλλου είδους νόμιμη άδεια, διακόπτοντας την άδειά τους (άρθρο 65, παρ. 4 του ΠΔ 160/2008). Όσοι τελούν σε αναστολή ή απαγόρευση της άσκησης των καθηκόντων τους δεν μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κατά τη διενέργεια των εκλογών αυτών (άρθρο 24, του Ν. 4009/2011). Οι εκλέκτορες κατά τη ψηφοφορία πρέπει να επιδεικνύουν το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο. Ο έλεγχος γίνεται με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής.

Η εκλογή θα γίνει βάσει εκλογικού καταλόγου, ο οποίος θα περιέχει την από τον νόμο προβλεπόμενη κατηγορία εκλεκτόρων, οι οποίοι τηρούνται από την αρμόδια υπηρεσία προσωπικού του Ιδρύματος, ήτοι τη Διεύθυνση Διοικητικού και θα εγκριθεί από τον πρύτανη πέντε ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, οπότε και θα οριστικοποιηθεί. Ο κατς αυτός οριστικοποιείται την 27 η Ιουνίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00. Μετά την έγκριση, οι κατι θα παραδοθούν στον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής. Τυχόν μεταβολές στον αριθμό των μελών του εκλεκτορικού σώματος, ήτοι αύξηση – μείωση λόγω παραιτήσεων, κ.ά. μετά την οριστικοποίηση των καταλόγων, θα ανακοινώνονται έγκαιρα στο Τμήμα και στην Εφορευτική Επιτροπή.

Η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει από την Εφορευτική Επιτροπή, μετά την ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων. Στη συνέχεια ο πίνακας των υποψηφίων αναρτάται σε ειδικό τμήμα στη σελίδα του Τμήματος.

Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με κάλπη. Ως εκλογικό Τμήμα θα χρησιμοποιηθεί η Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τυχόν ενστάσεις κατά της διαδικασίας ς, της συμμετοχής των υποψηφίων, της εκλογικής διαδικασίας ή για άλλο λόγο υποβάλλονται από οποιονδήποτε έχει το σχετικό δικαίωμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του κεφαλαίου ΙΣΤ' του ΠΔ 160-2008. Οι ενστάσεις εξετάζονται από την Εφορευτική Επιτροπή, η οποία δίνει τεκμηριωμένες απαντήσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω Προεδρικού Διατάγματος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση