Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Εκδήλωση του ΕΑΠ Λάρισας για τη μετανάστευση
Εκδήλωση του  ΕΑΠ Λάρισας για τη μετανάστευση

Εκδήλωση του ΕΑΠ Λάρισας για τη μετανάστευση

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 21.00 διοργανώνει στο Παράρτημα Λάρισας (αίθουσα εκδηλώσεων Παραρτήματος Λάρισας, Ηρώων Πολυτεχνείου 211, 3ος όροφος), με τίτλο «Το Μεταναστευτικό φαινόμενο στην Ελλάδα στις αρχές του 21ου αιώνα».

 

Θα προβληθεί η ταινία ντοκιμαντέρ του ζωγράφου, σκηνοθέτη και σκηνογράφου  Κυριάκου Κατζουράκη, “Ο δρόμος προς τη Δύση”.

Στη συνέχεια το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με το σκηνοθέτη αλλά και την πρωταγωνίστρια της ταινίας, ηθοποιό   Κάτια Γέρου, αλλά και τον πρόεδρο του Ε..Π  Βασίλη Καρδάση.

Λίγα λόγια για την ταινία: Μια γυναίκα από την πρώην Σοβιετική Ένωση, η Ίρινα αναζητά στην Ελλάδα μια καλύτερη ζωή και πέφτει θύμα του σεξουαλικού δουλεμπορίου. Περιφέρεται στην Αθήνα με αφορμή την εξαφάνιση μιας φίλης της. Η ιστορία της ξεδιπλώνεται μέσα από μια σειρά προσωπικών εξομολογήσεων και flash – back και συνδέεται με τις πραγματικές ιστορίες μεταναστών στην Αθήνα και τις δικές τους εξομολογήσεις.
Σ ’αυτές τις στιγμές της πραγματικότητας η Ίρινα με κάποιον τρόπο είναι παρούσα σαν ‘πάσχον άγγελος’ και σχολιάζει έμμεσα τον απόηχό τους, συνδέοντας τον παρόντα με τον παρελθόντα χρόνο, το πραγματικό με το φανταστικό.

Η είναι στo πλαίσιο της συνεργασίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και της επικείμενης έκθεσης του καταξιωμένου ζωγράφου, με τίτλο Αναφορά στη Γκουέρνικα.

Στην συμμετέχει ο Σύλλογος Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας (φοιτητών και αποφοίτων Ελληνικού Πολιτισμού ΕΑΠ)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nίκη για την ομάδα Βόλεϊ του Ολυμπιακού Βόλου #γυναικείαομάδαβόλεϊ - https://t.co/whWLcdBxAI -

  • Διπλή νίκη για τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου #κορασίδεςΟλυμπιακούΒόλου - https://t.co/5pwP2pi0QP -

  • Η #πατρίδα μας… οι #λέξεις #λέξεις #πατρίδα - https://t.co/hJYXgwPtmM -

"Αλιεύοντας" την είδηση