Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Εκδήλωση την ερχόμενη Πέμπτη στο ΙΑΚΑ για τον ήχο και πολιτειότητα στην Αθήνα
Εκδήλωση την ερχόμενη Πέμπτη στο ΙΑΚΑ για τον ήχο και πολιτειότητα στην Αθήνα

Εκδήλωση την ερχόμενη Πέμπτη στο ΙΑΚΑ για τον ήχο και πολιτειότητα στην Αθήνα

“Ακουστικά Σύνορα, Ηχηρές Μεταναστεύσεις: Ήχος και Πολιτειότητα στην Αθήνα” είναι ο τίτλος ομιλίας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα Πολυμέσων του ΙΑΚΑ.

Η Αθήνα –πόλη άφιξης στα ταξίδια των προσφύγων προς στην Ευρώπη και διασχίζοντας την Ευρώπη. Σε ένα πολιτικό πλαίσιο κλειστών συνόρων, η πόλη αναπτύσσει νέες ηχητικές κουλτούρες που δομούνται από υπερ-ποικίλες κοινότητες που διαμορφώνονται σε διαδικασίες διέλευσης και αναμονής.

Γίνεται μία πόλις – ένα κέντρο πολιτικής δράσης. Γίνεται ένα ζωντανό ηχητικό αρχείο εκτοπισμού – φωνοποιεί συναντήσεις, αλληλεγγύη, εντάσεις. Οι άνθρωποι διεκδικούν ένα ηχητικό ανήκειν όντας αντιμέτωποι με την άρνηση ασύλου, τη φυλετοποιημένη καταδίωξη, τις πολιτικές συνόρων της Ε.Ε. που αποτυπώνονται στον αστικό χώρο.

Η παρουσίαση ακροάζεται αυτές τις αναδυόμενες μορφές πολιτειότητας εγείροντας το ερώτημα: πώς συγκροτούνται πολιτικές υποκειμενικότητες μέσα από ηχητικές πρακτικές στη μεταναστευτική μητρόπολη;

Ο Tom Western είναι Early Career Fellow στο Refugee Studies Centre του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει διδάξει εθνομουσικολογία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και αυτή την εποχή ασχολείται ερευνητικά με τον ήχο, τα σύνορα και τις πολιτειότητες στην Αθήνα.

Το πρώτο του βιβλίο National Phonography: Field Recording, Sound Archiving, and Producing the Nation in Music είναι υπό έκδοση από τον εκδοτικό οίκο Bloomsbury Academic Press. Έχει επίσης δημοσιεύσει εργασίες του στα επιστημονικά περιοδικά Sound Studies και Twentieth-Century Music, καθώς και σε συλλογικούς τόμους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άστατος καιρός στη Θεσσαλία - https://t.co/2JQBRoy95c -

  • Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπ. Υγείας για τον αριθμό ειδικευμένων ιατρών στο ΓΝ Βόλου… - https://t.co/KSX6IVcUtV -

  • Χωρίς επιβάρυνση η ατμόσφαιρα στον Βόλο - https://t.co/D9NMfDNscG -

"Αλιεύοντας" την είδηση