Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εκδήλωση στη Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας για τη φυματίωση
Εκδήλωση στη Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας για τη φυματίωση

Εκδήλωση στη Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας για τη φυματίωση

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας για την φυματίωση η Πνευμονο Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τις Πνευμονολογικές Κλινικές του υ Κέρκυρας και Χίου οργανώνουν κοινή διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 13:30 το μεσημέρι από την αίθουσα της Πνευμονος Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Θα μιλήσουν οι Σοφία Καλατζή (εκ μέρους ομάδας φοιτητών ς) με θέμα «Επιδημιολογία της φυματίωσης στη Θεσσαλία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης», η Σοφία Γουργουλιάνη με θέμα «Η φυματίωση στον κινηματογράφο» και η Αννίτα Πρασσά με θέμα «Έρωτες στα χρόνια της φυματίωσης».

Από την αίθουσα της Πνευμονολογικής Κλινικής του υ Κέρκυρας θα μιλήσει ο Ηλίας Παπανικολάου με θέμα «Επιδημιολογία της φυματίωσης στην Κέρκυρα», ενώ από την αίθουσα της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χίου ο Σπύρος Γιάνναρης με θέμα «Επιδημιολογία της φυματίωσης στην Χίο, σχέση με την μεταναστευτική κρίση».

Την εκδήλωση συντονίζει η Ειρήνη Γερογιάννη, Επιμελήτρια Α΄, υπεύθυνη του αντιφυματικού ιατρείου της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στις αίθουσες των κλινικών και διαδικτυακά στην διεύθυνση http://live.uth.gr κανάλι1.

Η 24η Μαρτίου κάθε έτους είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα της φυματίωσης με στόχο να ενημερωθεί ο για την καταστροφική αυτή ασθένεια με κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Η αυτή σηματοδοτεί την ημέρα που ο Dr Robert Koch ανακάλυψε το βακτήριο που προκαλεί την φυματίωση και άνοιξε τον δρόμο στην διάγνωση και θεραπεία της νόσου.

H φυματίωση παραμένει η πρώτη λοιμώδης αιτία θανάτου παγκοσμίως. Κάθε μέρα, περίπου 4500 άνθρωποι χάνουν την τους από την φυματίωση και σχεδόν 30000 άνθρωποι ημερησίως αρρωσταίνουν από αυτή την ασθένεια που μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί.

H παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της νόσου έσωσε 54 εκατομμύρια ζωές από το 2000 και μείωσε την θνητότητα από την νόσο μέχρι 42%.

Το θέμα της παγκόσμιας ημέρας 2019 για την φυματίωση «Είναι Ώρα» τονίζει την ανάγκη για πρόσβαση στην και θεραπεία, στην ανάληψη ευθυνών, στην διασφάλιση ικανοποιητικής και διαρκούς χρηματοδότησης για την έρευνα και προαγωγή του τέλους στο στίγμα και την προ που χαρακτηρίζει τη νόσο.

"Αλιεύοντας" την είδηση