Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δωρεάν e-Learning πρόγραμμα ευαισθητοποίησης από το ΕΑΠ
Δωρεάν e-Learning πρόγραμμα ευαισθητοποίησης από το ΕΑΠ

Δωρεάν e-Learning πρόγραμμα ευαισθητοποίησης από το ΕΑΠ

Το (ΕΑΠ) στο πλαίσιο του έργου PRESS για την εκπαίδευση και υποστήριξη προσφύγων προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ e-Learning πρόγραμμα ευαισθητος με τίτλο «Όψεις του προσφυγικού φαινομένου». Το πρόγραμμα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και στοχεύει στην ευαισθητο του κοινωνικού συνόλου σε σχέση με το προσφυγικό φαινόμενο, ενώ είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους εργάζονται εκπαιδευτικά με πρόσφυγες ή ενδιαφέρονται να κατανοήσουν καλύτερα τη σύγχρονη κοινωνική κατάσταση σχετικά με το προσφυγικό.

 

Συγκεκριμένα  στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης θα καλυφθούν οι ακόλουθες ενότητες:

ΕΝΟΤΗΤΑ 1. Φιλοξενία, αποδοχή, ενσωμάτωση: Διαπολιτισμικά και ιστορικά παραδείγματα

ΕΝΟΤΗΤΑ 2. Το προσφυγικό φαινόμενο: η ελληνική και η διεθνής εμπειρία (20ος-21ος αιώνας)

ΕΝΟΤΗΤΑ 3. Η μη αποδοχή της ετερότητας: Αναπαραστάσεις της ετερότητας, κοινωνικός , ρητορική μίσους

ΕΝΟΤΗΤΑ 4. Βασικά Χαρακτηριστικά του Αραβικού Κόσμου και της Ιστορίας του

H διάρκεια του προγράμματος είναι 8 εβδομάδες  (2 εβδομάδες/ενότητα) και η  παρακολούθηση των ενοτήτων διεξάγεται αποκλειστικά διαδικτυακά μέσω ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης του ΕΑΠ.

Η μελέτη των ενοτήτων, που περιλαμβάνουν επιμορφωτικό υλικό σε πολυμεσική μορφή (κείμενο, εικόνα, βίντεο, ψηφιακά κ.ο.κ.) πραγματοποιείται σε χρόνο που ορίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος βάσει της διαθεσιμότητάς του, εντός της διάρκειας του προγράμματος.

Με την επιτυχή ολο του προγράμματος, που πιστοποιείται από την επίδοση στα σύντομα τεστ αξιολόγησης στο τέλος κάθε ενότητας, θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση από το ΕΑΠ.

ια τους συμμετέχοντες που δεν ενδιαφέρονται για την απόκτηση βεβαίωσης παρακολούθησης, υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης ς στο επιμορφωτικό υλικό χωρίς υποχρεώσεις παρακολούθησης και συμπλήρωσης των τεστ.

Το πρόγραμμα θα προσφερθεί σε 3 κύκλους:

Α κύκλος:       2 Μαΐου – 26 Ιουνίου 2017

Β κύκλος:       29  Μαΐου – 24 Ιουλίου 2017

κύκλος:       11 Σεπτεμβρίου – 6 Νοεμβρίου 2017

Κατά την έναρξη του προγράμματος θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες μέσω email κωδικοί ς στην πλατφόρμα καθώς και οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας και διεξαγωγής της επιμόρφωσης.

Για συμμετοχή στον 1ο κύκλο του προγράμματος (2 Μαΐου – 26 Ιουνίου 2017) οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν το αργότερο ως τις 27 Απριλίου 2017, τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που βρίσκεται στο σύνδεσμο https://goo.gl/VUMHvV.

Η Δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΟΝΕΠΣ (Ομάδα Νέων Προγραμμάτων Σπουδών) και ΕΕΥΕΜ (Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας) του EAΠ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση