Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Δημόσιος Λόγος και Πραγματικότητες Γύρω από τα Έργα-Σύμβολα της Πόλης: Η περίπτωση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης
Δημόσιος Λόγος και Πραγματικότητες Γύρω από τα Έργα-Σύμβολα της Πόλης: Η περίπτωση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης

Δημόσιος Λόγος και Πραγματικότητες Γύρω από τα Έργα-Σύμβολα της Πόλης: Η περίπτωση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης

Διαλέξεις Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος

Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης

Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΜΧΠΠΑ διοργανώνουν διάλεξη της  Αθηνάς Γιαννακού,καθηγήτριας του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  με θέμα:” Δημόσιος Λόγος και Πραγματικότητες Γύρω από τα Έργα-Σύμβολα της Πόλης: Η περίπτωση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.

Η διάλεξη θα λάβει χώρα την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18:00 στην αίθουσα Β14  του (ΤΜΧΠΠΑ) Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίον Άρεως στο Βόλο.

Η Γιαννακού Αθηνά είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολεοδομικής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης ΑΠΘ, διπλωματούχος αρχιτέκτων μηχ. ΑΠΘ, χωροτάκτης-πολεοδόμος, M.Sc. και Ph.D. London School of Economics.

Για πολλά χρόνια διατηρεί εταιρεία μελετών που δραστηριοποιείται σε μελέτες και παροχή υπηρεσιών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, την αστική ανάπτυξη και την τοπογραφία.

Έχει πλούσιο μελετητικό, ερευνητικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο. Έχει εκπονήσει ως επικεφαλής μελετήτρια και ως γενική συντονίστρια πλήθος χωροταξικών και πολεοδομικών μελετών, όπως χωροταξικά σχέδια, γενικά πολεοδομικά σχέδια, πολεοδομικές μελέτες, μελέτες και σχέδια αστικής ανάπτυξης, αστικής αναγέννησης και ανάπλασης, μελέτες περιβαλλοντικού σχεδιασμού και βιώσιμης ανάπτυξης και μελέτες υποδομών μεταφορών και χωρικής ανάπτυξης.

Έχει βραβευθεί για σημαντικές μελέτες πολεοδομικού σχεδιασμού.

Για αρκετά χρόνια υπήρξε επίσης σύμβουλος – εμπειρογνώμων της Εγνατία Οδός Α.Ε. με αντικείμενο την επιστημονική υποστήριξη των δραστηριοτήτων του Παρατηρητηρίου Χωρικών Επιδράσεων της Εγνατίας οδού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα σχολεία της Μαγνησίας - https://t.co/OszVlh0mpC -

  • Κορωνοϊός: 416 νέα κρούσματα, τα 240 στην Αττική - https://t.co/oy2X1Ucfbi -

  • Δεκαοκτώ θετικά κρούσματα Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/LbP9pVMsBh -

"Αλιεύοντας" την είδηση