Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Διεθνές Συνέδριο για την ετυμολογία της ελληνικής: ελληνική και βαλκανική ετυμολογία
Διεθνές Συνέδριο για την ετυμολογία της ελληνικής: ελληνική και βαλκανική ετυμολογία

Διεθνές Συνέδριο για την ετυμολογία της ελληνικής: ελληνική και βαλκανική ετυμολογία

Tο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη) του .Π.Θ., στο πλαίσιο των ετήσιων διεθνών συνεδρίων για τη διαχρονική και διατοπική μελέτη της ελληνικής, διοργανώνει το «2ο Διεθνές Συνέδριο για την της ελληνικής: ελληνική και βαλκανική » στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2018, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (Αγ. Δημητρίου 159Α), στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να εξετάσει ζητήματα που αναφέρονται στην της ελληνικής γλώσσας όλων των περιόδων της και των μορφών της, διαλεκτικών και μη.

Επιπλέον, όπως γίνεται φανερό από τον υπότιτλο, το Συνέδριο είναι αφιερωμένο τόσο στην ελληνική όσο και στη βαλκανική ετυμολογία.

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ως κύριοι ομιλητές η καθηγήτρια Jasmina Grković-Major (Πανεπιστήμιο του Novi Sad & Σερβική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, Σερβία) και Thede Kahl (Πανεπιστήμιο της Jena, Γερμανία).

Συμμετοχή

Το δικαίωμα συμμετοχής έχει οριστεί στα 30€ (για και φοιτήτριες 10€).

Το ποσό αυτό καταβάλλεται την ημέρα της εγγραφής στο Συνέδριο.

Κατά τη λήξη του Συνεδρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, γρ. 418, Nέο Kτίριο Φιλοσοφικής Σχολής, .Π.Θ. E‐mail: greek-language-@phil.auth.gr. Τηλ.: 2310 997128.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση