Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Διάλεξη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Π.Θ. για την ενέργεια
Διάλεξη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Π.Θ. για την ενέργεια

Διάλεξη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Π.Θ. για την ενέργεια

Διάλεξη με θέμα την ενέργεια από τον άνεμο στην ανοιχτή θα πραγματοποιηθεί αύριο στη 1 το μεσημέρι από τον καθηγητή της Σχολής Ναυπηγών και Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ Ιωάννη Χατζηγεωργίου, στην αίθουσα του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Π.Θ.

Η βιομηχανία παραγωγής ενέργειας σε υπεράκτιες περιοχές είναι ο ταχύτερος αναπτυσσόμενος τομέας παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας παγκοσμίως.

Οι ανεμογεννήτριες ανοιχτής θαλάσσης υπερέχουν συγκριτικά με τις χερσαίες δεδομένου ότι σχεδιάζονται και εγκαθίστανται στοχεύοντας στην εκμετάλλευση του τεράστιου αιολικού δυναμικού στην ανοιχτή θάλασσα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η εγκατάσταση μακριά από κατοικήσιμες περιοχές αυξάνει την κοινωνική αποδοχή. Οι ευρωπαϊκές επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα ανήλθαν στα 18 εκ € το και 8 εκ € το 2017, μεγέθη τα οποία αντιστοιχίζονται σε νέες εγκαταστάσεις ισχύος 18GW και 8GW.

Εντούτοις η εν λόγω τεχνολογία αναπτύσσεται με δυναμικούς ρυθμούς με νέα σχέδια εγκατάστασης που έχουν ως στόχο την εκμετάλλευση του «καθαρού» και αυξημένου αιολικού δυναμικού στην ανοιχτή θάλασσα.

Οι πλωτές ανεμογεννήτριες και τα υβριδικά ενεργειακά συστήματα αποτελούν πλέον το καινούριο σύνορο προς την κατεύθυνση εκμετάλλευσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση