Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Διάλεξη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Π.Θ. για την ενέργεια
Διάλεξη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Π.Θ. για την ενέργεια

Διάλεξη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Π.Θ. για την ενέργεια

Διάλεξη με θέμα την ενέργεια από τον άνεμο στην ανοιχτή θα πραγματοποιηθεί αύριο στη 1 το μεσημέρι από τον καθηγητή της Σχολής Ναυπηγών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Ιωάννη Χατζηγεωργίου, στην αίθουσα Α του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Π.Θ.

Η παρς ενέργειας σε υπεράκτιες περιοχές είναι ο ταχύτερος αναπτυσσόμενος τομέας παρς ανανεώσιμης ενέργειας παγκοσμίως.

Οι ανοιχτής θαλάσσης υπερέχουν συγκριτικά με τις χερσαίες δεδομένου ότι σχεδιάζονται και εγκαθίστανται στοχεύοντας στην εκμετάλλευση του τεράστιου αιολικού δυναμικού στην ανοιχτή .

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η εγκατάσταση μακριά από κατοικήσιμες περιοχές αυξάνει την κοινωνική αποδοχή. Οι ευρωπαϊκές επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα ανήλθαν στα 18 εκ € το 2016 και 8 εκ € το 2017, μεγέθη τα οποία αντιστοιχίζονται σε νέες εγκαταστάσεις ισχύος 18GW και 8GW.

Εντούτοις η εν λόγω αναπτύσσεται με δυναμικούς ρυθμούς με νέα σχέδια εγκατάστασης που έχουν ως στόχο την εκμετάλλευση του «καθαρού» και αυξημένου αιολικού δυναμικού στην ανοιχτή θάλασσα.

Οι πλωτές και τα υβριδικά ενεργειακά συστήματα αποτελούν πλέον το καινούριο σύνορο προς την κατεύθυνση εκμετάλλευσης του θαλάσσιου τος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση