Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Διάλεξη στο Π.Θ. “Ο Νέος Κβαντικός Κόσμος: Από τα Φυσικά Θεμέλια στις Κβαντικές Τεχνολογίες”
Διάλεξη στο Π.Θ. “Ο Νέος Κβαντικός Κόσμος: Από τα Φυσικά Θεμέλια στις Κβαντικές Τεχνολογίες”

Διάλεξη στο Π.Θ. “Ο Νέος Κβαντικός Κόσμος: Από τα Φυσικά Θεμέλια στις Κβαντικές Τεχνολογίες”

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Π.Θ. διοργανώνει τη διάλεξη του Χάρη Αναστόπουλου με τίτλο “Ο Νέος : Από τα Φυσικά Θεμέλια στις Κτικές Τεχνολογίες” την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18:00,  στο αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Η σύγχρονη φυσική περιγράφει τον μικρόκοσμο μέσω της κτικής θεωρίας. Η κβαντική θεωρία  δε μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις έννοιες της καθημερινότητας που θεωρούμε δεδομένες, για να περιγράψουμε φαινόμενα στην ατομική . Οδηγεί έτσι σε μια ριζοσπαστική εικόνα για τη φύση και τη θέση του ανθρώπου σ' αυτή. Παρόλα αυτά, εμείς πλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την παραδοξότητα για να πραγματοποιήσουμε διεργασίες υψηλής χρησιμότητας στον μακρόκοσμο που δεν είναι εφικτές στα πλαίσια της κλασικής φυσικής. Έτσι έχουμε οδηγηθεί στις νέες κβαντικές τεχνολογίες, οι οποίες βρίσκονται σε τροχιά υλος, και αναμένονται να φέρουν επανάσταση με τη κβαντικών υπολογιστών, την κβαντική τηλεμεταφορά και την κβαντική κρυπτογραφία.

Βιογραφικό ομιλητή

Ο Χάρης Αναστόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διδακτορικό σε θεωρητική φυσικής από το Imperial College και έχει εργαστεί ως στα πανεπιστήμια της ς, του Μαίρυλαντ και της Ουτρέχτης.

Ο κύριος ερευνητικός τομέας του είναι η θεμελίωση της κβαντικής θεωρίας.

Είναι συγγραφέας του υ “Particle of Wave: the Evolution of the Concept of Matter in Modern Physics” (Princeton 2008).

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση