Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Αυξήθηκε φέτος κατά 45% ο προϋπολογισμός των Πανεπιστημίων
Αυξήθηκε φέτος κατά 45% ο προϋπολογισμός των Πανεπιστημίων

Αυξήθηκε φέτος κατά 45% ο προϋπολογισμός των Πανεπιστημίων

ια πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια, σύμφωνα με ομιλία του υπουργού στη Βουλή

«ια πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια, αυξήθηκε φέτος κατά 45% ο προϋπολογισμός των Πανεπιστημίων. Το αναγνωρίζουν όλοι αυτό. Αυτές είναι ενδείξεις και ότι βγαίνουμε από το πολύ δύσκολο οικονομικό πλαίσιο των προηγούμενων ετών και ότι η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να κανονικοποιήσουμε τη ζωή στα πανεπιστήμια και στις φοιτητικές », τόνισε o Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, , απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του  Σταύρου Τάσσου με θέμα την κατάσταση στις φοιτητικές .

«Παραλάβαμε μια κατάσταση πέραν του χάους, με αδιαφανή οικονομικά, ακόμη και με που δεν είχαν καν οικοδομικές άδειες. Αυτά είναι μέρος μιας κατάστασης που παραλάβαμε. Κινούμαστε, λοιπόν, σε δύο κατευθύνσεις: Η μια είναι ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός.

Για πρώτη φορά έχει γίνει μια Επιτροπή με τη συμμετοχή του ΙΕΔΙΒΙΜ, του Υπουργείου και εκπροσώπων της Συνόδου των Πρυτάνεων για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Η δεύτερη κατεύθυνσή μας είναι οι παρεμβάσεις άμεσου χαρακτήρα», ανέφερε ο Υπουργός στην απάντησή του και συμπλήρωσε: «Φέτος εγγράψαμε στον προϋπολογισμό 47 εκατ. ευρώ για το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών. Ουδέποτε 47 εκατομμύρια διατέθηκαν για επιδότηση φοιτητικού ενοικίου και αυτό είναι για το καλό της ς.

Το είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα της χώρας. Η φοιτητική μέριμνα, όμως, απορροφά πολύ μεγάλα κονδύλια, συνολικά περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση