Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Αξιοποίηση της “Βαμβακουργίας” για την ανάπτυξη του Π.Θ.
Αξιοποίηση της “Βαμβακουργίας” για την ανάπτυξη του Π.Θ.

Αξιοποίηση της “Βαμβακουργίας” για την ανάπτυξη του Π.Θ.

Η προέγκριση της μελέτης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της “Βαμβακουργίας”, αποφασίστηκε από τον γεν. γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού κι Αστικού Περιβάλλοντος Ευθ. Μπακογιάννη, με απόφαση του δημοσιεύτηκε σήμερα στη “Διαύγεια”.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η προέγκριση της μελέτης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου στην περιοχή πρώην “Βαμβακουργία” της ΔΕ Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου, για την ανάπτυξη ενός πρότυπου Πανεπιστημιακού συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει φοιτητικές εστίες, εκπαιδευτικές, ερευνητικές και κοινωνικές δραστηριότητες και ελεύθερους χώρους ανοιχτούς στην πόλη.

Οι χρήσεις γης που προτείνονται για την περιοχή, σύμφωνα με το άρθρο 1 του υπ΄αριθμ. 59/2018 Π. Δ/τος, είναι αυτές της Γενικής Κατοικίας (αρ. 3), στο μεγαλύτερο τμήμα που προορίζεται για δόμηση, και του Πολεοδομικού Κέντρου (αρ. 4) στο υπόλοιπο προς δόμηση τμήμα της έκτασης προκειμένου να είναι δυνατή η εγκατάσταση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και διοίκησης.

Στο στάδιο της μελέτης του ΕΧΣ θα καθορισθούν επακριβώς οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης στην περιοχή προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της παραχώρησης.

Ο μέγιστος Συντελεστής Δόμησης ορίζεται σε 0,8.

Η οριστικοποίηση του σχεδίου γενικής διάταξης κτιρίων και ελεύθερων χώρων και ο καθορισμός των λοιπών όρων δόμησης θα αποτελέσουν αντικείμενο της επόμενης φάσης έγκρισης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επτά νέα θετικά  κρούσματα Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/J4CSEIlNNt -

  • Με λαμπρότητα γιορτάστηκε το Πάσχα του Καλοκαιριού στη Μαγνησία - https://t.co/rmXaNzc5Ok -

  • Δημ. Νασίκας: «Αξιοποιούμε το Σκοπευτήριο Δήμου Ρήγα Φεραίου» - https://t.co/fqkc3QXwEZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση