Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ανεβάζει τον πήχη το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ανεβάζει τον πήχη το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ανεβάζει τον πήχη το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ανεβάζει τον πήχη το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πρύτανη Ζήση Μαμούρη, το Πανεπιστημιακό  Ίδρυμα συνεχίζει και φέτος την ανοδική πορεία του στις παγκόσμιες λίστες κατάταξης των πανεπιστημίων και ξεχωρίζει για τους τομείς της αειφόρου ς, της υγείας αλλά και της έρευνας στην εκπαίδευση.

Ειδικότερα, στην κατάταξη THE University Impact Rankings (https://www.timeshighereducation.com/rankings/impact/2019), η οποία αποτελεί εκτίμηση της θέσης των πανεπιστημίων παγκοσμίως, με βάση την οικονομική και κοινωνική τους επίδραση, όπως αυτή αποτιμάται από τους δεκαεπτά στόχους βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Π.Θ.) βρίσκεται:
– στην 77η θέση παγκοσμίως στην της αειφόρου ς, στην βελτίωση της ς και στην επίτευξη επισιτιστικής ς,
– στις θέσεις 101η – 200η παγκοσμίως για τη συμβολή του στην υγεία και την ευημερία, σημειώνοντας υψηλό σκορ (77%) για την ποιότητα της έρευνα που διεξάγει στους τομείς της υγείας και της ευημερίας.
– στις θέσεις 201η – 300η παγκοσμίως για τη προσφορά και τη διασφάλιση ελεύθερης, ισότιμης και ποιοτικής εκπαίδευσης, προάγοντας τις ευκαιρίες για δια βίου μάθηση. Ειδικότερα το Π.Θ. σημειώνει το υψηλότερο σκορ στον δείκτη της ποιότητας της έρευνας στον τομέα της εκπαίδευσης (89,6%).

Είναι η δεύτερη χρονιά που δημοσιεύεται η συγκεκριμένη κατάταξη, η οποία περιλαμβάνει αποτίμηση της δράσης των πανεπιστημίων και στους 17 στόχους, ενώ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εμφανίζεται φέτος για πρώτη φορά. Τα πανεπιστήμια κατατάσσονται με βάση τον τρόπο και τις ενέργειες με τις οποίες αντιμετωπίζουν ορισμένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα που απασχολούν τη ανθρωπότητα, από την εξάλειψη της ς και την προώθηση της καλής υγείας και ευεξίας, έως τη διασφάλιση της ς των φύλων και τη λήψη μέτρων για την κλιματική κρίση.

Το Π.Θ. αξιολογήθηκε σε 8 από τους 17 στόχους, με την βαθμολογία που έλαβε σε πολλούς από αυτούς να είναι εξαιρετική και με σημαντικές διακρίσεις σε επιμέρους στόχους οικονομικής και .κοινωνικής ς, επιβεβαιώνοντας τη σημαντική επιρροή που ασκεί σε θέματα κοινωνικής ευημερίας, οικονομικής ς, αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων, ς και υγείας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση