Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Aναγόρευση καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα ως μέλους στην Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών
Aναγόρευση καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα ως μέλους στην Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών

Aναγόρευση καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα ως μέλους στην Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών

Σημαντική Διάκριση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  σε εκδήλωση στην Ταϊλάνδη

Ο καθηγητής Δημήτριος Κουρέτας γεννήθηκε στην το 1962 και σπούδασε στην Ελλάδα. Μετά την ερευνητική καριέρα του στο Πανεπιστήμιο του Harvard στη Βοστώνη, επέστρεψε στην και εργάζεται στο τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Η δουλειά του θεωρείται σημαντική για δύο λόγους: Πρώτον γιατί δημιούργησε τις βάσεις για τον μοριακό χαρακτηρισμό της δράσης τοπικών τροφίμων της Ελλάδος στα ανθρώπινα κύτταρα και δεύτερον γιατί κατόρθωσε να αναδείξει την ευεργετική δράση τροφίμων για ανθρώπους και ζώα, τα οποία τρόφιμα προέρχονται από τα υποπροϊόντα των βασικών γεωργικών βιομηχανιών της Ελλάδος. Για τους λόγους αυτούς η ερευνητική του δουλειά αναγνωρίστηκε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από σήμερα είναι μέλος στην Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών ( World Academy of Sciences).

Η επιστημονική του World Academy of Sciences, που επέλεξε τον καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα αποτελείται από τους κατόχους βραβείων Νόμπελ στην Φυσική, την Ιατρική, τη Χημεία: τον Αμερικανό αστροφυσικό και κοσμολόγο, εξερευνητή της «μαύρης μάζας» Τζορτζ Φιτζέραλντ Σμουτ, το Γερμανό βιοφυσιολόγο Έρβιν Νέχερ, βραβευμένο για τη δουλειά του πάνω στα ιοντικά κανάλια των κυττάρων, το Γερμανό βιοχημικό Χάρτμουτ Μίχελ (αποκάλυψε τον ρόλο της αδενοσίνης στη φωτοσύνθεση), τον Αμερικανό πρωτοπόρο βιοχημικό και ειδικό της φαρμακολογίας Φερίντ Μουράντ, ο οποίος κατέδειξε τον ρόλο των νιτρικών στο καρδιοαγγειακό σύστημα, τον επίσης ειδικό στην φαρμακολογία με καταγωγή από την Ονδούρα και τη Βρετανία Σερ Σάλβαντορ Μονκάδα, που προέκτεινε την προηγούμενη έρευνα στον πόλεμο κατά του καρκίνου και τον Πολωνό ενδοκρινολόγο Άντριου Βίκτορ Σκάλι, πρωτοπόρο στην έρευνα των ορμονών στην υπόφυση.

H του καθηγητή Κουρέτα γίνεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, ώρα Ελλάδος 10.00 π.μ. στην ειδική εκδήλωση –συνέδριο της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών στην της Ταϊλάνδης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση