Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Aναγόρευση καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα ως μέλους στην Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών
Aναγόρευση καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα ως μέλους στην Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών

Aναγόρευση καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα ως μέλους στην Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών

Σημαντική Διάκριση για το   σε εκδήλωση στην

Ο καθηγητής Δημήτριος Κουρέτας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962 και σπούδασε στην . Μετά την ερευνητική καριέρα του στο Πανεπιστήμιο του Harvard στη Βοστώνη, επέστρεψε στην και εργάζεται στο τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας στο , στη Λάρισα. Η δουλειά του θεωρείται σημαντική για δύο λόγους: Πρώτον γιατί δημιούργησε τις βάσεις για τον μοριακό χαρακτηρισμό της δράσης τοπικών τροφίμων της Ελλάδος στα ανθρώπινα κύτταρα και δεύτερον γιατί κατόρθωσε να αναδείξει την ευεργετική δράση τροφίμων για ανθρώπους και ζώα, τα οποία προέρχονται από τα υπο των βασικών γεωργικών βιομηχανιών της Ελλάδος. Για τους λόγους αυτούς η ερευνητική του δουλειά αναγνωρίστηκε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από σήμερα είναι μέλος στην Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών ( World Academy of Sciences).

Η επιστημονική επιτροπή του World Academy of Sciences, που επέλεξε τον καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα αποτελείται από τους κατόχους βραβείων στην Φυσική, την Ιατρική, τη Χημεία: τον Αμερικανό αστροφυσικό και κοσμολόγο, εξερευνητή της «μαύρης μάζας» Τζορτζ Φιτζέραλντ Σμουτ, το Γερμανό βιοφυσιολόγο Έρβιν Νέχερ, βραβευμένο για τη δουλειά του πάνω στα ιοντικά κανάλια των κυττάρων, το Γερμανό βιοχημικό Χάρτμουτ Μίχελ (αποκάλυψε τον ρόλο της αδενοσίνης στη φωτοσύνθεση), τον Αμερικανό πρωτοπόρο βιοχημικό και ειδικό της φαρμακολογίας Φερίντ Μουράντ, ο οποίος κατέδειξε τον ρόλο των νιτρικών στο καρδιοαγγειακό σύστημα, τον επίσης ειδικό στην φαρμακολογία με καταγωγή από την Ονδούρα και τη Σερ Σάλβαντορ Μονκάδα, που προέκτεινε την προηγούμενη έρευνα στον πόλεμο κατά του καρκίνου και τον Πολωνό ενδοκρινολόγο Άντριου Βίκτορ Σκάλι, πρωτοπόρο στην έρευνα των ορμονών στην υπόφυση.

H ομιλία του καθηγητή Κουρέτα γίνεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, ώρα Ελλάδος 10.00 π.μ. στην ειδική εκδήλωση –συνέδριο της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών στην Μπανγκόκ της ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση