Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Αναγόρευση του προέδρου της Ε. Ε. Jean Claude Juncker σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ
Αναγόρευση του προέδρου της Ε. Ε. Jean Claude Juncker σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Αναγόρευση του προέδρου της Ε. Ε. Jean Claude Juncker σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, πρόκειται να αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13/7 και 20.00, στo Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου & Παραλίας, Κτίριο Μ1).

Με αφορμή την αναγόρευση του προέδρου Γιούνκερ, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε: “Η επικείμενη αναγόρευση του Προέδρου Γιούνκερ, ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του στις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού, τιμά τον ίδιο αλλά και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ακόμη και τώρα, ίσως αρκετοί δεν γνωρίζουν τη συμβολή του Προέδρου Γιούνκερ στην υπόθεση της Ελλάδας.

Και αυτό όχι μόνο από συμπάθεια στη χώρα μας, αλλά κυρίως, από βαθιά πίστη στα ευρωπαϊκά ιδεώδη και στην αξία της διατήρησης της ευρωπαϊκής συνοχής. Ο ανήκει σε αυτό το εξέχον είδος των πεπεισμένων Ευρωπαϊστών, αυτών που δεν διανοούνται άλλο δρόμο πέραν της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Γι’ αυτό και σε μια δύσκολη στιγμή για την , άνοιξε το διάλογο μέσω των προτάσεων της Λευκής Βίβλου, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε μια αλλαγή κλίματος που ήδη διακρίνεται αλλά και στην ανανέωση επί της ουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Οι δημοσιογράφοι που επιθυμούν να καλύψουν την εκδήλωση πρέπει οπωσδήποτε να διαπιστευτούν αποστέλλοντας έως και την Τρίτη 11/07/2017, το όνομά τους και το μέσο που εργάζονται ηλεκτρονικά στη δ ιεύθυνση:Vasiliki.Missira@ext.ec.europa.eu.

Η εκδήλωση θα καλυφθεί με ζωντανή διαδικτυακά από το EBS.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλα - https://t.co/qX88hpeVpO… -

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Ευξεινούπολη –Νεοχωράκι –Νεράιδα –Ανθότοπος - https://t.co/TuC5GOUtNO -

  • Ο 20ός Ρήγειος δρόμος στις επετειακές εκδηλώσεις του 2021 #Ρήγειοςδρόμος - https://t.co/CZk30R3B2V -

"Αλιεύοντας" την είδηση