Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Αναφορά Μεϊκόπουλου–Παπανάτσιου για τις αντιστοιχίες Τμημάτων ακαδημαϊκού έτους 2020-2021
Αναφορά Μεϊκόπουλου–Παπανάτσιου για τις αντιστοιχίες Τμημάτων ακαδημαϊκού έτους 2020-2021

Αναφορά Μεϊκόπουλου–Παπανάτσιου για τις αντιστοιχίες Τμημάτων ακαδημαϊκού έτους 2020-2021

 

Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Αικατερίνη Παπανάτσιου κατέθεσαν στις 06.07.2020, κοινοβουλευτική Αναφορά προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων σχετικά με την αντίθεση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Π.Θ. για τις αντιστοιχίες Τμημάτων ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, διαβιβάζοντας σχετικό Υπόμνημα του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, στη συνεδρίαση της 2-7-2020 συζητήθηκαν ενδελεχώς τα ζητήματα που προκύπτουν από την Υπουργική Απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ. με αρ. 77275/Ζ1 (ΦΕΚ 2549/τ.Β’/25.6.2020) με τίτλο «Αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των ΑΕΙ και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, ακαδημαϊκού έτους 2020-2021», όπου τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου ομόφωνα εκφράζουν την έντονη αντίθεση τους στο περιεχόμενο αυτής της ΥΑ τόσο επί της αρχής όσο και σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν ακαδημαϊκές μονάδες του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΠΘ, τόσο η όλη διαδικασία έκδοσης της Υ.Α., όσο και το περιεχόμενο της, επιδρά αρνητικά στην προσπάθεια του Πανεπιστημίου να χαράξει αυτοδύναμα τη στρατηγική του για το μέλλον,  καθώς η πολιτεία παρουσιάζεται όχι ως συμπαραστάτης αλλά ως αντίπαλος.

Οι κ.κ. Μεϊκόπουλος και Παπανάτσιου τόνισαν, μάλιστα, ότι σε ορισμένα προγράμματα σπουδών του ΠΘ (Γεωπονίας και Αγροτεχνολογίας, Δασολογίας, Δημόσιας Υγείας, Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, Ζωικής Παραγωγής, Λογιστικής, Μαθηματικών, Φυσικής, Νοσηλευτικής, Διοίκησης επιχειρήσεων, Περιβάλλοντος, Φυσικοθεραπείας και Ψηφιακών συστημάτων), οι διακρίσεις των αντιστοιχιών θα προκαλέσουν προβλήματα με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Γαλλία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στη Μεσόγειο - https://t.co/fYISCtqpAv -

  • Βαρύ κλίμα μετά την επικοινωνία Μητσοτάκη-Τσίπρα - https://t.co/YRP4CVIPJP -

  • Κορωνοϊός-Λάρισα: Κατέληξε μια 81χρονη, διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός - https://t.co/1HI6dMvuud -

"Αλιεύοντας" την είδηση