Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / 530 εκατ. ευρώ σε 2.000 υποψήφιους διδάκτορες για κατάρτιση στο εξωτερικό
530 εκατ. ευρώ σε 2.000 υποψήφιους διδάκτορες για κατάρτιση στο εξωτερικό

530 εκατ. ευρώ σε 2.000 υποψήφιους διδάκτορες για κατάρτιση στο εξωτερικό

Δίνονται από τις δράσεις Marie SkłodowskaCurie

 

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει 147 Δίκτυα Καινοτόμου Κατάρτισης  με συνολικά 530 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος Δράσεις Marie SkłodowskaCurie.

 Στα δίκτυα συμμετέχουν 1 373 οργανισμοί, μεταξύ των οποίων 158 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα προσφέρουν σε 2 000 υποψήφιους διδάκτορες κορυφαίες ευκαιρίες έρευνας και κατάρτισης σε όλο τον κόσμο. Επίσης, θα συμβάλουν στην της γενικότερης ποιότητας και της καινοτομίας των διδακτορικών σπουδών εντός και εκτός Ευρώπης.

 Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, της Επιτροπής αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, δήλωσε τα εξής: «Συγχαρητήρια σε όλους όσοι επελέγησαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Δράσεις Marie SkłodowskaCurie! Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα για το ότι η και η καινοτομία πρέπει να συμβαδίζουν με την εκπαίδευση. Γι’ αυτό εργαζόμαστε για έναν Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης που να διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με την . Στο πλαίσιο αυτό, η πρωτοβουλία “Ευρωπαϊκά ” έχει μεγάλες προοπτικές, καθώς προάγει σαφώς τη και δραστηριότητες που ενισχύουν τους δεσμούς της εκπαίδευσης με την έρευνα και την καινοτομία αναπτύσσοντας τις ερευνητικές δεξιότητες των σπουδαστών, δημιουργώντας κοινά εργαστήρια εκπαίδευσης και έρευνας και προάγοντας κοινές στρατηγικές για έξυπνη εξειδίκευση».

 Η  Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε: «Στις έκτακτες περιστάσεις που αντιμετωπίζουμε, βλέπουμε πιο ξεκάθαρα από ποτέ πόσο σημαντική είναι η στήριξη της συνεργασίας μεταξύ ερευνητών, επιχειρήσεων και ερευνητικών κέντρων από διάφορες χώρες για την παροχή καινοτόμων λύσεων. Τα 147 επιλεγέντα έργα, στα οποία συμμετέχουν ακαδημαϊκά ιδρύματα και βιομηχανικοί εταίροι από όλο τον κόσμο, αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα τέτοιας συνεργασίας. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους που τα κατάφεραν σε αυτή τη διαγωνιστική διαδικασία και να τους ευχηθώ ό, τι καλύτερο για την υλοποίηση των ιδεών τους και την ενίσχυση συνεργασιών.» 

 Τα επιλεγέντα έργα καλύπτουν διάφορους τομείς έρευνας όπως η μηχανική (31 %), οι βιοεπιστήμες (24 %) και οι κοινωνικές επιστήμες (10 %).

 Ο πλήρης κατάλογος των επιλεγέντων έργων είναι διαθέσιμος εδώ.

 Η «Ευρωπαϊκή Νύχτα των Ερευνητών» που χρηματοδοτείται και αυτή στο πλαίσιο των  Δράσεων Marie SkłodowskaCurie είναι μια πανευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση που φέρνει τους ερευνητές πιο κοντά στο κοινό.

 Το 2020 θα χρηματοδοτηθούν 51 έργα της «Ευρωπαϊκής Νύχτας των Ερευνητών» σε 30 ευρωπαϊκές χώρες.

Φέτος, λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων της πανδημίας -19, η εκδήλωση που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 35χρονης και βρέφους από τις Β. Σποράδες στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZLwth33Q3M -

  • Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος - https://t.co/GGuqGUaGqK… -

  • Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών #ΠολιτιστικόΚέντροΚαλώνΝερών - https://t.co/QFzt00Tzjb -

"Αλιεύοντας" την είδηση