Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας
Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας

Το Σάββατο, 6η Φεβρουαρίου και 9 π.μ. διεξάγεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, σε όλα τα κεντρικά Λύκεια των νομών της χώρας, ο 21ος Πανελλήνιος Μαθητικός και Διαστημικής 2016. Στη Μαγνησία ως τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού ορίστηκε από τη το 1ο Λύκειο Βόλου. Εκεί πρέπει να προσέλθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες για να γράψουν, είτε δήλωσαν συμμετοχή, είτε όχι, επειδή τα γραπτά θα τα παραλάβει, αμέσως μετά το διαγωνισμό, αρμόδιο μέλος της Εταιρείας.

Ο διαγωνισμός αυτός ονομάζεται «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» και αποτελεί τη 2η φάση του Πανελληνίου Διαγωνισμού, ο οποίος θα συνεχισθεί και με την 3η φάση «ΙΠΠΑΡΧΟΣ», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, για τους 40 καλύτερους μαθητές του αυριανού διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός γίνεται τόσο για μαθητές του Λυκείου, όσο και για μαθητές του Γυμνασίου, με διαφορετικά θέματα. Τα γραπτά από όλα τα θα συγκεντρωθούν το Βόλο και θα βαθμολογηθούν από καθηγητές – Μέλη της Εταιρείας, με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός αυτός θα αναδείξει τους άριστους μαθητές με προωθημένες γνώσεις αστρονομίας φυσικής και μαθηματικών, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη 10η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και αστροφυσικής που θα γίνει στην Ινδία, καθώς και στην Παγκόσμια Αστροναυτική Εκπαίδευση της NASA.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση