Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας
Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας

Το Σάββατο, 6η Φεβρουαρίου και ώρα 9 π.μ. διεξάγεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος , σε όλα τα κεντρικά Λύκεια των νομών της χώρας, ο 21ος Πανελλήνιος Μαθητικός και ς 2016. Στη Μαγνησία ως τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού ορίστηκε από τη το 1ο Λύκειο . Εκεί πρέπει να προσέλθουν οι ές και οι μαθήτριες για να γράψουν, είτε δήλωσαν συμμετοχή, είτε όχι, επειδή τα γραπτά θα τα παραλάβει, αμέσως μετά το διαγωνισμό, αρμόδιο μέλος της Εταιρείας.

Ο διαγωνισμός αυτός ονομάζεται «ΑΡΙΣΧΟΣ» και αποτελεί τη 2η φάση του Πανελληνίου Διαγωνισμού, ο οποίος θα συνεχισθεί και με την 3η φάση «ΙΠΠΑΡΧΟΣ», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, για τους 40 καλύτερους ές του αυριανού διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός γίνεται τόσο για μαθητές του Λυκείου, όσο και για μαθητές του Γυμνασίου, με διαφορετικά θέματα. Τα γραπτά από όλα τα εξεταστικά κέντρα θα συγκεντρωθούν το Βόλο και θα βαθμολογηθούν από – Μέλη της Εταιρείας, με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός αυτός θα αναδείξει τους άριστους μαθητές με προωθημένες γνώσεις αστρονομίας φυσικής και μαθηματικών, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την στη 10η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και αστροφυσικής που θα γίνει στην Ινδία, καθώς και στην Παγκόσμια Αστροναυτική Εκπαίδευση της NASA.

"Αλιεύοντας" την είδηση