Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πανελλήνιο βραβείο στο Σύλλογο Γονέων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου
Πανελλήνιο βραβείο στο Σύλλογο Γονέων  του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

Πανελλήνιο βραβείο στο Σύλλογο Γονέων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

Πνελλήνιο βρβείο στο Σύλλογο ονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου απονεμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα- International Board on Books for Young People – IBBY), με αφορμή, τις δραστηριότητές του, με τις οποίες προωθεί την παιδική- νεανική λογοτεχνία.

Το βραβείο μάλιστα, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, αφού δίνεται από έναν αναγνωρισμένο στο χώρο του βιβλίου φορέα, με πολυετή προσφορά, από τα Δ.Σ. του οποίου, έχουν περάσει σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής λογοτεχνίας.

Το βραβείο, δόθηκε για την κατηγορία «Βραβεία σε φυσικά πρόσωπα και φορείς- Βραβείο σε Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου ή Λυκείου που με τις δραστηριότητές του προωθεί την παιδική/νεανική λογοτεχνία» και συνοδεύονταν εκτός από τα ενθύμια της βράβευσης και από έπαθλο, που αντιστοιχούσε, σε βιβλία αξίας 300 ευρώ από τις Εκ ΜΙΝΩΑΣ, τα οποία θα δοθούν στη βιβλιοθήκη του σχολείου, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη φιλαναγνωσία.

Στην κατάμεστη αίθουσα του «Ινστιτούτου Θερβάντες» στην , όπου έγινε η βράβευση την Πέμπτη 2 Απριλίου, παρουσία πλήθους συγγραφέων και εκπροσώπων φορέων των τεχνών και των γραμμάτων, τόσο από την , όσο και από άλλες γωνιές της Ελλάδας, ο πρόεδρος του «Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ΙΒΒΥ», κ. Βαγγέλης , αφού έκανε τον απολογισμό του προηγούμενου έτους, ανέλυσε τους νέους στόχους, παρουσιάζοντας και τη νέα υποψήφια για το βραβείο «Άντερσεν» που είναι η Βολιώτισσα κα Ελένη Δικαίου.

Το βραβείο, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων, παρέλαβε ο πρόεδρος κ. Ηλίας Κουτσερής, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τον «Κύκλο» για την τιμητική βράβευση, κάλεσε τα μέλη του να συνεχίσουν με θέρμη το έργο που επιτελούν τόσα χρόνια, ώστε να δίνουν το ερέθισμα σε όλους τους συλλόγους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, να ασχολούνται με το βιβλίο, κάνοντας «μοναδικά ταξίδια γνώσης», με την απαραίτητη συμβολή των αγαπημένων συγγραφέων…

 

Βραβευθέντες –Μήνυμα

 

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν οι υποψηφιότητες και ανακοινώθηκαν οι βραβευθέντες, όπου μεταξύ αυτών ήταν και ο συμπολίτης συγγραφέας- φιλόλογος Δ. Λεϊμονής, που έλαβε το βραβείο «Βασίλης Αναγνωστόπουλος» ως ενεργεία εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Φιλαναγνωσία και τη Νεανική Λογοτεχνία.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε το που έγραψε η Marwa Obald Rashid Al Aqroubi, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και Πρόεδρος του Τμήματος των ΗΑΕ της IBBY, καθώς, τη φετινή χρονιά 2015 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στην Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο, το Ελληνικό Τμήμα της IBBY, φρόντισε να μεταφραστεί το στα ελληνικά και παρότρυνε τους φορείς που ενδιαφέρονται για τα παιδιά και τα βιβλία τους να συμβάλουν στον εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

 

Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

 

Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σωματείο πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό, αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών, είναι το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People – IBBY).

Τα μέλη του είναι συγγραφείς, εικονογράφοι, εκπαιδευτικοί και των τριών βαθμίδων, εκδότες, βιβλιοθηκονόμοι, ερευνητές, παιδοψυχολόγοι και άλλα άτομα που ενδιαφέρονται για το παιδικό βιβλίο και το αποδεικνύουν έμπρακτα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση