Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Πανελλαδική μέρα δράσης για την παιδεία
Πανελλαδική μέρα δράσης για την παιδεία

Πανελλαδική μέρα δράσης για την παιδεία

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση () θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας την Τέταρτη 8 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο πανελλαδικής μέρας δράσης για την παιδεία.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν:
• Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5%
• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς – Όχι στις ελαστικές σχέσεις ς
• Κανένας αναπληρωτής δεν περισσεύει
γηση του . 3848/2010
• Δημόσιο σχολείο για όλα τα χωρίς αποκλεισμούς
• Ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης – ΕΕ –

Όπως αναφέρεται “η ΟΛΜΕ καλύπτει την κινητοποίησή μας, όπως και τις κινητοποιήσεις – διαμαρτυρίες που θα γίνουν σε όλη τη χώρα, την ίδια μέρα και ώρα με 2ωρη στάση ς, 12-2μμ και 2-4 μμ.

Η συνεχιζόμενη λιτότητα, πέρα από τις επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας, συνεχίζει να επιδεινώνει συνολικά το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Η στρατηγική επιλογή του κυρίαρχου νεοφιλελεύθερου μοντέλου για συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και η αντικατάσταση του από ιδιώτες με όρους αγοράς, στην χώρα μας, που βρίσκεται για 7η χρονιά υπό μνημονική επιτροπεία, εφαρμόζεται με τον πιο ακραίο και αντικοινωνικό τρόπο. Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι η βαθειά υποβάθμιση στην υγεία, την εργασία-ασφάλιση, την παιδεία.

Ειδικότερα στην παιδεία η άγρια περικοπή της χρηματοδότησής της, η ουσιαστική απαγόρευση διορισμών, οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα αύξηση των ών σε κάθε τάξη, αύξηση διδακτικού ωραρίου, περιορισμό έως κατάργηση υποστηρικτικών δομών, απολύσεις (που ανακλήθηκαν), περιφερόμενους εκπ/κους, και χιλιάδες εκπ/κούς αναπληρωτές πλήρους ή μερικής απασχόλησης να περιφέρονται ανά την χώρα με μισθούς που δεν φτάνουν για τις ανάγκες τους, υπό καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας. Συνολικά έχουμε ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών και μάθησης των παιδιών.

Η κατάσταση τη νέα χρονιά κινείται στην πεπατημένη. Κύριος στόχος του υπουργείου είναι η περικοπή παραπέρα δαπανών μέσα από μείωση του εκπ/κου προσωπικού. Οι εξαγγελίες περί αναμόρφωσης προγραμμάτων με συνοπτικές διαδικασίες και ερήμην των εκπ/κών, η κατάργηση της 3ωρης ανάθεσης στα εργαστήρια των φυσικών επιστημών και της πληροφορικής, η μείωση ωρών και αύξηση των αναθέσεων, και τι άλλο θα σκεφτούν, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία. Το «μάρμαρο» θα πληρώσουν οι εκπαιδευτικοί, κυρίως χιλιάδες αναπληρωτές που τα χρόνια αυτά έτρεχαν σε κάθε γωνία της χώρας για να στηρίξουν την δημόσια εκπ/ση, συχνά εισφέροντας και από την τσέπη τους, αυξάνοντας την μακριά λίστα των ανέργων…

Από εξαγγελίες χορτάσαμε. Από διαλόγους για την παιδεία επίσης. Εκείνο που αντιλαμβανόμαστε γονείς ές και εκπ/κοί είναι ότι το δημόσιο σχολείο χρόνο τον χρόνο υποβαθμίζεται. Και ένα υποβαθμισμένο δημόσιο σχολείο πλήττει κυρίως τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας που διαρκώς αυξάνονται.
Οι εκπ/κοι, οι γονείς, η νεολαία οφείλουμε να οργανώσουμε πολύμορφους, και συνεχείς αγώνες για να αντισταθούμε και τελικά να ανατρέψουμε πολιτικές που διαλύουν την εκπ/ση που διαλύουν την κοινωνία”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση